Annonce
AGF

Patrick Mortensen om europæisk mulighed: - Det var det, jeg drømte om, da jeg kom til AGF

Patrick Mortensen har en gang tidligere spillet sig frem til gruppespillet i Europa League. Det skete med Sarpsborg i 2018. Nu skal han forsøge at gøre det samme med AGF. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Efter onsdagens 2-1 sejr skal Patrick Mortensen og AGF forsøge at kvalificere sig til gruppespillet i Europa League. Klubben træder ind i første runde af kvalifikationen.

FODBOLD: Patrick Mortensen kan for anden gang i karrieren se frem til at skulle ud og spille europæisk fodbold. AGF-topscoreren var en del af det norske Sarpsborg mandskab, der i sæsonen 2018/2019 spillede sig frem til gruppespillet, hvor de mødte Besiktas, Genk og Malmø.

Nu står den 31-årige fodboldspiller med en ny mulighed for at komme ud i Europa, når han og AGF er med i første runde af kvalifikationen til Europa Leagues gruppespil.

Et scenarie, angriberen havde drømt om, da han skiftede fra Norge til Aarhus i januar 2019.

Annonce

- Det er noget helt andet at spille europæisk fodbold. Nu har jeg prøvet det en gang tidligere med Sarpsborg i Norge. Dengang gik vi hele vejen til gruppespillet og det er det jeg har drømt om at gøre med AGF. Jeg ville gerne have medaljer og komme ud i Europa. Nu er der kun gået halvandet år siden jeg kom til klubben og nu står vi med muligheden for at overraske i kvalifikationen. Der er lang vej, men alt kan lade sig gøre. Det er jeg et rimeligt godt eksempel på med en norsk klub, der er så lille som overhovedet muligt. Kan de komme i et gruppespil, så kan AGF også gøre det, sagde angriberen efter onsdagens kamp mod OB.


Der er lang vej, men alt kan lade sig gøre. Det er jeg et rimeligt godt eksempel på med en norsk klub, der er så lille som overhovedet muligt. Kan de komme i et gruppespil, så kan AGF også gøre det

Patrick Mortensen


En kamp, som århusianerne vandt 2-1.

- Vi var klasse bedre end dem i dag. Vi gik måske lidt døde i de sidste 20 minutter, men ellers spillede vi en fremragende kamp. Vi var gode i vores pres og skabte de chancer der skulle til. Det eneste minus var, at vi skulle have lukket kampen noget før, sagde Mortensen, der var godt tilfreds med at kunne gå på ferie med en vindende følelse i kroppen.

Vil holde på stammen

Nu venter der en velfortjent ferie for ham og holdkammeraterne inden forberedelserne til en ny sæson går i gang. Et efterår, hvor AGF skal klare sig uden Mustafa Amini og Jakob Ankersen, som der blev farvel til inden kampens start.

De to profiler er ikke de eneste, der har været bud efter i dette forår, hvor flere af AGFs profiler er blevet nævnt i forbindelse med europæiske klubber. Mortensen håber dog, at man kan holde truppen samlet.

- Jeg håber vi kan holde på stammen. Der er mange, som har gjort det fremragende i år og der er formentligt også nogen, som bliver solgt på baggrund af det. Men ellers håber jeg, at vores sportschef Peter "PC" Christiansen og Jacob Nielsen kan hente nogle nye ind. Jeg er lidt ked af, at Jakob Ankersen forlader os. Jeg synes, at han har gjort det fremragende, men jeg er sikker på, at klubben nok skal gøre et godt stykke arbejde, så vi står stærkt til en ny sæson, sagde angriberen.

Europa-finale

AGF-OB 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Bror Blume (44) langskud fra 20 meter, 2-0 Patrick Mortensen (47) helt fri efter returbold, 2-1 Kasper Larsen (56) tæmmer bolden efter Max Fengers heade-pasning og scorer.

Advarsler: Issam Jebali, OB (16), Kevin Dijks, AGF (18), Marco Lund, OB (22), Alexander Munksgaard, AGF (49), Jakob Ankersen, AGF (63), Jon Thorsteinsson, AGF og Jeppe Tverskov, OB (90), William Eskelinen, AGF (90+5).

AGF (4-3-3) William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Kevin Diks - Benjamin Hvidt, Nicolai Poulsen, Bror Blume (89. Niclas Backman) -Gift Links (60. Jon Dagur Thorsteinsson), Patrick Mortensen (78. Nicklas Helenius), Jakob Ankersen.

OB: (3-5-2) Oliver Christensen - Kasper Larsen, Jeppe Tverskov, Marco Lund (46. Moses Opondo - karakter: 4) - Oliver Lund (30. Aron Élis Thrandarson - karakter: 4), Troels Kløve, Jens Jakob Thomasen (77. Robin Østrøm), Mads Frøkjær-Jensen, Jørgen Skjelvik - Max Fenger (87. Sander Svendsen), Issam Jebali (46. Mikkel Hyllegaard 02).

Bedste spillere:  AGF: Bror Blume  OB: Kasper Larsen

Tilskuere: 8.247

Dommer: Morten Krogh - karakter: 10

Næste kamp: Superliga-start 13. september.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce