Annonce
AGF

Patrick Olsen: - Dejligt endelig at få scoret for AGF igen, men det er ikke det, der betyder mest for mig

Patrick Olsen er garant for masser af løbemeter og hårdt arbejde i hver eneste kamp, men han har slidt noget med at blive en måltrussel for modstanderne. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Patrick Olsen scorede sit første Superligamål for AGF mod Sønderjyske, men afviser, at de manglende scoringer er noget, der har tynget ham. Jeg har aldrig scoret mange mål, lyder det fra midtbanespilleren.

FODBOLD: Så kom den.

Søndag mod Sønderjyske leverede Patrick Olsen sin første Superliga-scoring i AGF-trøjen siden skiftet fra AaB i sommer, og det lettede.

- Nu har jeg jo slæbt lidt med det efter jeg er kommet til klubben, så det var dejligt at få prikket hul på bylden, lød det efter 2-0-sejren fra midtbanespilleren, der nettede til slutresultatet efter et fornemt oplæg fra Casper Højer Nielsen.

Olsen scorede i sin debut i Europa League-opgøret mod finske FC Honka i slutningen af august, men har kæmpet med at blive en faktor foran modstanderne mål, selvom han er startet inde i samtlige Superligakampe for AGF i denne sæson.

I sidste sæson scorede han i alt ni gange for AaB - syv af dem sat ind i Superligaen.

- Men det er jo ikke fordi, jeg bare har banket mål ind i løbet af min karriere. Jeg havde en god sæson på den front, da jeg var i AaB, og det har selvfølgelig givet nogle forventninger i forhold til mine præstationer i AGF. Men jeg har aldrig været en decideret målscorer, lyder det fra Olsen, der bærer trøje nummer 10 i AGF.

- Jeg er bare glad for endelig at lave et mål igen i Superligaen, men det er ikke det, der betyder mest for mig. Det vil altid være, at holdet får tre point. Jeg er sådan set ligeglad med, hvem der scorer, men det betyder ikke, at jeg ikke gerne vil score selv. Jeg vil gerne være mere farlig.

Annonce

På vej op igen

En enkelt scoring kommer ikke til at ændre på, hvordan han spiller, hvilken rolle, han skal udfylde på holdet. Han skal først og fremmest sætte spillet, arbejde hårdt, han er en klassisk rollespiller på 8'er-positionen.


Det giver da et overtag i forhold til modstanderen, noget selvtillid, når man skaber så mange chancer og bliver ved med at fastholde spillet oppe på deres banehalvdel. Det kan vi bruge fremadrettet, men det vigtigste var stadigvæk, at vi vandt.

Patrick Olsen


Olsen erkender, at han var nede i en spille -og energimæssig bølgedal i sidste del af efteråret, men føler sig ovenpå igen.

- Jeg startede rigtig godt ud, da jeg kom til klubben, og så tror jeg bare, at det er naturligt, at formkurven knækker lidt på et tidspunkt. Det gjorde den for mig, men jeg synes, jeg har bygget den op igen. Det var en lang sæson og 2020 gik nærmest ud i et. Der skete meget i mit liv på kort tid. Så det har været vigtigt at have en træner, der tror på én, og giver én tillid, og det har jeg haft i David Nielsen, kommer det fra Patrick Olsen.

AGF-mandskabet er fortsat ubesejret i dette forår, ja, har ikke tabt i de seneste syv liga-kampe. Alligevel har holdet været efter vinterpausen været kritiseret for ikke at skabe nok målchancer. Men den kritik blev der sat prop i mod Sønderjyske.

- Det giver da et overtag i forhold til modstanderen, noget selvtillid, når man skaber så mange chancer og bliver ved med at fastholde spillet oppe på deres banehalvdel. Det kan vi bruge fremadrettet, men det vigtigste var stadigvæk, at vi vandt.

Men I får jo også vekslet spillet på en helt anden måde end i de forudgående kampe. Det er vel værd at tage med videre?

- Ja, det er dejligt, at vi fik varieret spillet på den måde. Og ja, det er vigtigt for os. Det gør det svært for modstanderne at læse vores spil, så det er noget vi træner på, og derfor var det også fantastisk at se, at det lykkedes mod Sønderjyske, siger den 26-årige AGFer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Aarhus

Se den opdaterede vaccinationsplan: Den sidste dansker forventes at være fuldt vaccineret i uge 28

Annonce