Annonce
AGF

Patrick Olsen: Ville hellere have spillet foran masser af tændte AaB-fans, end på et menesketomt stadion

Patrick Olsen skiftede inden denne sæson fra AaB til AGF. Søndag løber han ind på sin tidligere hjemmebane i Aalborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Patrick Olsen var i den forgangne sæson som AaB-spiller i den grad med til at drille AGF. Nu skal han være med til at bryde en kedelig stime på et mennesketomt stadion.
Annonce

FODBOLD: Det kunne ikke tolkes som meget andet end en pænt hidsig markør på et forskubbet magtforhold de to jyske traditionsklubber imellem, da AGF for halvanden måned siden hentede AaB-profilen Patrick Olsen.

I hvert fald hvad angår udenfor banen. Haps, sportschef Peter "PC" Christiansen fik fat i den måske mest "irriterende gode" fra den onde ånds lejr, lidt af et signal.

For inden for kridtstregerne er historien, at århusianerne hen over sommeren tabte tre kampe i træk til nordjyderne - en pokalsemifinale og begge indbyrdes opgør i mesterskabsslutspillet - og altså, trods bronzemedaljer og europæisk billet, er bagud på mentale point inden søndagens møde i Aalborg.


Nu ved jeg ikke, hvilken modtagelse, der havde ventet mig, om det havde været pibekoncert og vrede tilråb eller spredte klapsalver, men det havde nu heller ikke rørt mig, hvis det havde været det første. Sådan noget påvirker mig ikke

Patrick Olsen


Nu er Patrick Olsen altså AGF-spiller, en midtbanemand, der havde en stor aktie i AaB-sejrene i slutningen af den forgangne sæson, og derfor tipper læsset måske alligevel modsatte vej. Det vil vise sig. Han står i hvert fald ikke længere i vejen, men er med på vognen.

Bider han negle over det gensynet?

- Nej. Jeg glæder mig da til at spille mod AaB. Jeg havde en god tid i Aalborg, og jeg har mange gode kammerater i truppen, så det bliver specielt, men så er der heller ikke mere end det. Det er en fodboldkamp som alle andre. Og en kamp som vi skal vinde. Jeg synes, vi har det bedste hold, kommer det fra den 26-årige amagerkaner, der fik en enkelt sæson hos nordjyderne, hvor han hurtigt og til manges overraskelse hurtigt blev en central skikkelse på holdkortet.

Derfor har skiftet til AGF heller ikke ligefrem afstedkommet 'pyt'-udmeldinger fra AaB-supporterne. Bølgerne gik højt på sociale medier og i Aalborg havn.

Annonce

AGF havde problemer på bolden

Er du på den baggrund lettet over, at opgøret stort set bliver uden tilskuere i forhold til den modtagelse, der kunne have ventet dig på et stadion med mange AaB-fans?

- Nej, sådan tænker jeg ikke. Nu ved jeg ikke, hvilken modtagelse, der havde ventet mig, om det havde været pibekoncert og vrede tilråb eller spredte klapsalver, men det havde nu heller ikke rørt mig, hvis det havde været det første. Sådan noget påvirker mig ikke, siger han.

- Jeg var nok nærmere bare blevet ekstra tændt, hvis folk ville være efter mig. Det havde kun sat mig op. Nu skal jeg ikke forholde mig så meget til det, og det er fint nok, men jeg ville da hellere have spillet på et næsten fyldt stadion med masser af tændte AaB-fans, end for et par hundrede tilskuere. Det havde været federe, kommer det fra Olsen.

Hvad var det I gjorde i AaB, som gjorde ondt på AGF i sidste sæson?

- Vi kunne jo godt se, at AGF ikke altid var så glade for at have bolden meget og skabe spillet, så det lod vi dem gøre. Og det havde vi held med. Vi spillede mere afventende og stod tæt i kæderne, og slog så til, når vi fik chancen for at køre omstillinger.

Men så er det vel bare den opskrift som AaB følger igen?

- Det kan godt være, men jeg tror også godt, at de kan se, at AGF er blevet bedre til at være på bolden. Det er jo blandt andet derfor, at jeg er kommet til, og jeg synes allerede, at vi har rykket os meget på den front. Det er ikke perfekt, men det går i den rigtige retning.

Er AaB – som du ser det – et hold I kommer til at konkurrere med om en plads i top seks?

- Jeg synes, at AaB har et rigtig godt hold, som kan spille op med alle i ligaen, når de rammer dagen. Lige nu har de nogle vigtige spillere ude, men når de bliver klar, og kan de holde sig fri fra skader, har de mange især offensive strenge at spille på. Jeg synes jo selvfølgelig, at vi har et bedre hold i AGF, men jeg ser bestemt AaB som et hold, der vil kunne spille med om top seks, hvis alt flasker sig for dem, kommer det fra Olsen.

Også Søren Tengstedt skiftede over sommeren til AGF fra AaB.

Der er kampstart søndag klokken 16.00.

Superliga, 4. runde

Søndag møder AGF AaB på Aalborg Portland Park. Århusianernes formodede startopstilling:

AGF (4-1-4-1): William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk Erlykke, Bror Blume, Patrick Olsen, Jon Dagur Thorsteinsson - Patrick Mortensen.

Kampen begynder klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Far til vuggestuebarn slår alarm: Pædagoger skal straks foran de sårbare over 65 år i køen til en corona-vaccination

Annonce