Annonce
Østjylland

Pauls hjem invaderet af rotter: Misser blev redningen

Fotos: Sabrina Brohus, Djursland Landboforening

Giften prellede af på de sejlivede gnavere, men så fik lodsejeren et tip, som satte en stopper for rotteplagen. Maine Coon katten Misser blev rotternes endeligt.

Knebel: Rotterne væltede bogstavelig talt ind i huset hos Paul Erik Skifter i Knebel. Giften prellede af på de sejlivede gnavere, men så fik lodsejeren et tip, som satte en stopper for rotteplagen. Maine Coon katten Misser blev rotternes endeligt.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Djursland Landboforening.

Annonce
Main Coon katten Misser gjorde kål på Paul Erik Skifters rotteproblem. I dag har han ingen rotter. Foto: Sabrina Brohus, Djursland Landboforening.

Rotter på loftet

Miseren i Knebel startede med lidt rumsteren på loftet, som Paul Erik Skifter i første omgang troede var en ilder eller lækat, som skulle skræmmes væk med en omgang populærmusik fra radioen. Han skulle dog hurtigt finde ud af, at der var rotter på loftet, og det var desværre ikke det eneste sted, de opholdt sig.

- Vi havde på et tidspunkt op mod 30 rottetunneler langs stuehuset. Vi fik lagt gift ud - masser af gift. Og puttede cement i hulerne, men intet hjalp. De blev ved med at komme, fortæller 68-årige lodsejer Paul Erik Skifter.

På et tidspunkt havde Paul Erik Skifter fra Knebel op mod 30 rottehuller i stuehuset. Rotterne væltede ind i huset. Foto: Sabrina Brohus, Djursland Landboforening.

Rotter overalt i huset

Rotterne var på loftet, de var i huset, de myldrede rundt i madvarerne. Og på badeværelset under badekarret var der en decideret rottemotorvej med heftig aktivitet.

- Det var så ubeskriveligt ulækkert. Det er slet ikke til at forestille sig, forklarer Paul Erik Skifter.

Rotterne havde nem adgang til hans hus, som er af ældre dato, og gulvet ligger direkte på sand. Det bedste ville være at få revet hele huset ned, men det var ikke en mulighed for den pensionerede betjent, som holder utroligt meget af sit fødehjem.

Forslag om en Maine Coon kat

Paul Erik Skifter stod magtesløs og så på, hvordan rotterne indtog huset, da sønnen en dag foreslog ham at købe en Maine Coon kat. Sønnen, som bor i Grønfeld på Mols, havde efter etableringen af et rodzoneanlæg fået rotter, og de var i mellemtiden drevet på flugt af et par insisterende racekatte.

- Så kiggede min hustru efter en kat i avisen. Det er fem år siden, og vi har ikke haft rotter siden, fortæller Poul Erik Skifter.

Det er ikke fordi, at den sorte og hvide Maine Coon, Misser, umiddelbart ligner en rendyrket dræbermaskine, men det er hun altså. Kort efter anskaffelsen kom hun med mange pakker i form af døde rotter, og det varede ikke længe, før samtlige rotter på ejendommen var forsvundet. Hver eneste dag tager hun sin runde på loftet og udenfor til stor glæde for hele familien.

- Jeg har kun et råd til folk, som er plaget af rotter. Køb en Maine Coon kat, lyder opfordringer fra Paul Erik Skifter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce