Annonce
Aarhus

Pendler har aldrig fortrudt: De daglige køreture har givet mere hus for pengene

Carsten Andreasen kan klare turen mellem hjemmet i Kolind og arbejdspladsen i Skødstrup på omkring 25 minutter. Den køretid generer ham på ingen måder. Foto: Henrik Ask
Oprindeligt gik Carsten Andreasen og familien på jagt efter et hus i Aarhus. Men boligjagten endte i Kolind, hvor der kunne købes meget mere hus for pengene. Med i købet fik Carsten Andreasen en tilværelse som pendler, og den affinder han sig fint med.

ØSTJYLLAND: Det er ikke lovligt at køre bil med lukkede øjne.

Men Carsten Andreasen kunne næsten klare turen mellem hjemmet i Kolind og arbejdspladsen i Skødstrup i blinde.

I syv år har Carsten Andreasen på arbejdsdage kørt turen på 28 kilometer hver vej, og bag rattet i den metallyseblå Hyundai kender han alle sving og den mindste ujævnhed i asfalten på strækningen.

- Køreturen er bare blevet en bestanddel af tilværelsen. Det indgår som fast element, når familien planlægger en uge. Køreturen generer mig overhovedet ikke. Den er der bare, og jeg får hørt radio undervejs, siger Carsten Andreasen.

Annonce

Vi var egentligt på jagt efter et hus i Aarhus. Men det viste sig at være alt for dyrt i forhold til vore ønsker, og derfor endte vi med at købe huset i Kolind og acceptere at bruge tid på at pendle. Det har vi aldrig fortrudt.

Carsten Andreasen, pendler

En vigtig nøgle

Det er en almindelig eftermiddag i Skødstrup.

Carsten Andreasen har netop fået fri fra arbejdet som lagermand hos Flexo Wash i Skødstrup, og på parkeringspladsen ved virksomheden venter den parkede bil.

Helt lavpraktisk er bilen et transportmiddel.

Men i en større sammenhæng er køretøjet den nøgle, som i sidste ende giver Carsten Andreasen og familien mulighed for at indfri drømmen om at bo i et familievenligt hus med masser af kvadratmeter til de to drenge.

- Vi var egentligt på jagt efter et hus i Aarhus. Men det viste sig at være alt for dyrt i forhold til vore ønsker, og derfor endte vi med at købe huset i Kolind og acceptere at bruge tid på at pendle. Det har vi aldrig fortrudt, understreger Carsten Andreasen.

Bil, scooter og letbane

Kolind er den del af Syddjurs Kommune.

Kommunen på Syddjursland rummer knap 10.000 pendlere, og de kører ikke mindst mod arbejdspladser i Aarhus Kommune.

Tidligere var Carsten Andresens hustru, Kristine, også blandt Syddjurs-pendlerne med daglige ture til Aarhus. Nu har hun imidlertid skiftet til en arbejdsplads i Rønde, og pendlingen mellem Kolind og bakkebyen sker på en scooter.

Carsten Andresens kørsel mellem Kolind og Skødstrup koster penge i brændstof. Men han overvejer ikke for alvor at bruge letbanen, som ellers har kørsel mellem de to byer.

- Bilen giver den nødvendige fleksibilitet i forhold til at aflevere børn fra morgenstunden. Jeg møder ret tidligt, så det hænger bedst sammen på den måde, fortæller han.

Catsten Andreasen og familien købte for syv år siden hus i Kolind på Djursland. Siden har han alle arbejdsdage kørt to gange 28 kilometer for at komme på arbejde i Skødstrup. Foto: Henrik Ask
Så går turen hjem til Kolind. Carsten Andreasen møder klokken syv på arbejdspladsen i Skødstrup, og arbejdet som lagermand slutter klokken 15.30. De fleste dage er han hjemme ved familien en halv time senere. Foto: Henrik Ask
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce