Annonce
Erhverv

Aarhus-virksomhed i eksotisk eventyr: Putter 125 millioner kroner i reje-mad

Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør Schouw & Co, kan glæde sig over, at industrikonglomaratet, der laver langsigtede investeringer, så rigtig i 2017, da det satsede stort på produktion af foder til rejer i Sydamerika i 2017. Foto: Kim Haugaard
Det århusianske industrikonglomerat Schouw & Co har succes med produktion af rejefoder i Sydamerika og investerer stort i sit firma Biomar.

AARHUS: Schouw & Co har stor succes med en af sine fabrikker i Sydamerika og putter nu et tre-cifret millionbeløb i virksomheden.

Fabrikken hedder Biomar og er et af de selskaber, som industrikonglomeratet Schouw & Co ejer og styrer fra Filtenborg Plads. Det producerer foder til opdræt af rejer i Ecuador, og investeringen lyder i første omgang på 125 millioner kroner

Pengene skal bruges til køb af yderligere jord og etablering af op til fire nye produktionslinjer, der vil kunne løfte den samlede kapacitet i Ecuador med 200.000 ton ekstruderet rejefoder pr. år. Biomar omsætter for omkring 13 milliarder kroner om året og er en af verdens største producenter af kvalitetsfoder til industrialiseret fiske- og rejeopdræt.

Annonce

- Da vi i 2017 startede op i Ecuador, var rejefoder det største forretningsområde inden for foder til den globale akvakultur, som BioMar endnu ikke var involveret i. Det skulle hurtigt vise sig at være et helt rigtigt skridt, og nu investerer vi yderligere i at indfri det enorme potentiale, som er inden for kvalitetsfoder til rejeopdræt, siger adm. direktør, Jens Bjerg Sørensen.

En stor succes

Biomar lancerer om kort tid en række nye forbedrede foderkoncepter til den hastigt voksende rejeindustri, og derfor skal den samlede produktionskapacitet udvides med 40 procent allerede fra 2022, hvor de første to produktionslinjer tages i brug.

– Vores nuværende produkter er en stor succes i markedet, og vi oplever samtidig en udvikling, der giver mulighed for at lancere nye bæredygtige foderkoncepter i samarbejde med vores kunder, siger adm. direktør i Biomar, Carlos Diaz.

- Det globale forbrug af rejer er i vækst, og generelt har akvakultur stor medvind i en verden med øget fokus på bæredygtig produktion af proteinholdige fødevarer. Ecuador er verdens førende rejeproducerende land og har i de seneste år haft tocifrede vækstrater, siger Carlos Diaz.
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF svarer på billetkritik: Det var rigtigt at sælge flere billetter end pladser

AGF For abonnenter

Bagkanten: Vi bliver nødt til at tale lidt om Frederik Brandhof

Sport

Anton, Magnus og Mads er på vej igennem et snævert nåleøje: - Mens vi står i det, kan det være svært at se, hvor stort det her egentlig er

Debat

Jeg har fået en fiks idé: Send stadion ud til motorvejen - med mindre Salling og Lind nedlægger veto

Aarhus

Gratis hvidvin, hummersuppe og torsk: Århusiansk fiskehandler begraver Østersøtorsken

Navne For abonnenter

Folketingspolitiker Camilla Fabricius fylder 50: - Magten, jeg har fået til del af århusianerne, er til låns. Den er vitterligt ikke min

Erhverv

Pharma-Techs svære valg: - Vi kunne have tjent kassen!

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Peter er sæsonkortholder i AGF - men blev afvist i døren, da gratister havde fyldt stadion op

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Erhverv

Aarhus er trækplaster for udenlandske IT-specialister: Ramon har taget turen fra Brasilien

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Aarhus

- Når kommunen privatiserer en vej, får borgerne både en ekstra udgift og et dilemma, der ødelægger stemningen på vejen

Annonce