Annonce
Aarhus

Pensionsselskab køber kontorbyggeri på Aarhus Ø

Byudvikler Rune Kilden og ejendomsselskabet Domis har solgt erhvervsbyggeriet Pakhusene på Aarhus Ø til PFA Ejendomme. Den nye ejer går i gang med at opføre anden etape af Pakhusene - to kontorhuse - og med Rune Kilden som projektudvikler.Foto: Axel Schütt

PFA Ejendomme har købt erhvervsbyggeriet Pakhusene på Aarhus Ø og går i gang med at opføre anden etape af projektet med yderligere to kontorhuse, der forventes at står færdige i 2020.

AARHUS: Pensionsselskabet PFA har købt erhvervsbyggeriet Pakhusene på Aarhus Ø og går snart i gang med at opføre anden og sidste etape af projektet.

Pakhusene, der ligger lige foran Isbjerget, består i dag af en fuldt udlejet kontorejendom på godt 10.000 etagekvadratmeter. PFA Ejendomme skal nu opføre yderligere to kontorbygninger med tilhørende parkeringsanlæg.

Nybyggeriet - 21.000 etagekvadratmeter med mellem 10 og 30 lejemål - forventes at stå færdigt i midten af 2020.

Samlet investerer PFA Ejendomme omkring 850 mio. kr. i Pakhusene, der foreløbig er det eneste erhvervsbyggeri på Aarhus Ø.

Sælger af Pakhusene er ejendomsselskabet Domis og byudvikler Rune Kilden og hans partner, Stine Hindby. De to sidste fortsætter som projektudviklere på den resterende del af Pakhusene.

Annonce

Fremtidens kontorbyggeri

I PFA Ejendomme er direktør Michael Bruhn glad for at have landet det storstilede byggeprojekt, som vil styrke byens erhvervsprofil og er til glæde for nuværende og kommende lejere.

- Aarhus er inde i en meget positiv udvikling, det gælder ikke mindst på havnefronten, hvor vi nu har overtaget første etape af fremtidens kontorbyggeri i form af Pakhusene. Det er fleksible og moderne kontorer med en fantastisk beliggenhed i vandkanten og mulighed for at understøtte deleøkonomiske tiltag med de indbyggede fællesarealer. Med denne type byggeri i høj kvalitet vil vi styrke Aarhus' profil som erhvervsby samtidig med, at pensionsopsparerne får et godt afkast, udtaler Michael Bruhn i en pressemeddelelse.

Erhverv på Aarhus Ø

De eksisterende bygninger er fuldt udlejede og huser blandt andre Søstrene Grene, BankNordik, Interlex Advokater, ingeniørvirksomheden MOE samt AART architects, der også har tegnet ejendommen. Pakhusene rummer derudover blandt andet også et fitnesscenter.

Samlet består Pakhusprojektet af fem bygninger, hvoraf de to indeholder boliger, der er solgt som ejerlejligheder.

Det er alene erhvervsdelen af Pakhusene, PFA Ejendomme nu har overtaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce