Annonce
Østjylland

Per Dalgaard fra Dansk Folkeparti gør comeback på den landspolitiske scene

Byrådsmedlem Per Dalgaard fra Dansk Folkeparti vil i Folketinget.

Annonce

Byrådsmedlem Per Dalgaard fra Dansk Folkeparti vil i Folketinget.

Per Dalgaard fra Ryomgård har tidligere siddet i Folketinget i to omgange, men ved det seneste valg til Christiansborg fik han ikke nok stemmer. Dengang erklærede den lokale politiker, at den landspolitiske karriere var forbi.

»Nu er situationen imidlertid sådan, at Dansk Folkeparti har brug for erfaring i arbejdet i Folketinget. Erfaring bliver helt afgørende, når vi skal fungere som et støtteparti i en borgerlig regering efter næste valg. På netop det område kan jeg byde ind med rigtigt meget, og derfor har jeg ændret mening omkring genopstillingen,« siger 70-årige Per Dalgaard.

Per Dalgaard sad i Folketinget fra 20. november 2001 til 8. februar 2005 og igen fra 19. juni 2009 til 15. september 2011.

Ved næste folketingsvalg stiller Per Dalgaard op i Favrskovkredsen. Han er udpeget efter et kampvalg i DF Lokalafdeling Favrskov.

»Det hele er gået hurtigt. For halvanden måned siden hørte jeg, at Dansk Folkeparti i Favrskovkredsen som den eneste østjyske kreds manglede en folketingskandidat. Jeg kontaktede lokalformanden, og nu er jeg allerede i gang med at forberede valgkampen,« fortæller Per Dalgaard.

I byrådssalen i Ebeltoft er Per Dalgaard kendt for ofte at kombinere lokal- og landspolitik. Det gælder ikke mindst på energiområdet, som har politikerens helt store bevågenhed.

I de to første byrådsperioder i Syddjurs Kommunes historie var Per Dalgaard alene om at repræsentere Dansk Folkeparti i byrådet. Men ved seneste byrådsvalg fik han selskab af Laila Sortland, og det makkerskab kan blive værdifuldt.

»Jeg vil ikke forlade byrådet, hvis jeg opnår valg til Folketinget. Jeg har tidligere passet arbejdet i såvel byråd som folketing. Men det er klart, at situationen bliver betydeligt lettere med en fast makker i byrådssalen,« understreger Per Dalgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fik bøde på 3.000 kr. for at bære skudsikker vest: Politiet fortsætter pres på bandemedlemmer

Alarm 112

Bøderegn for brud på corona-regler: 14 sigtet for at samles på netcafé

Annonce