Annonce
Sport

Perfekt start på sæsonen for Århus Håndbold

Sebastian Henneberg og Århus Håndbold vandt sikkert deres kamp i Sønderjyske søndag aften og er klar til kvartfinalen i Santander Cup. Foto: Claus Thorsted

Det århusianske ligahold vandt sin ottendedelsfinale i Santander Cup over Sønderjyske på udebane og er blot én kamp fra Final Four.

Håndbold: Århus Håndbold fik en forrygende start på efteråret, da de søndag aften spillede den første betydningsfulde kamp i den nye sæson. På udebane vandt århusianerne deres ottendedelsfinale i Santander Cup over Sønderjyske med 26-20 efter at have været i kontrol i de meste af kampen.

- Det er lidt skræmmende at have en så vigtig kamp som sæsonens første. Derfor er det også med stor lettelse, at jeg står her lige nu. Vi spillede egentlig godt hele vejen, men brændte alt for mange skud i begyndelsen af kampen og kom til at hænge lidt efter. Vi burde dog have ført med mere end tre ved pausen, sagde Erik Veje Rasmussen.

Han kunne i anden halvleg se sit mandskab sætte sig igennem rent defensivt og give de bedst mulige betingelser til målmand Jens Fredsgaard, der leverede en pragtpræstation i målet.

- Jeg synes, at vi havde godt styr på dem. Der var lige en lille smule uro, da de kom op på 19-16, men ellers var vi i kontrol og havde et meget stærkt forsvar. Det var rigtig dejligt med en god kamp, sagde Veje, der ellers har set sit hold svinge meget i niveau i træningskampene.

Søndag var holdet dog meget stabilt.

Nu må århusianerne vente i spænding på lodtrækningen til kvartfinalen i Santander Cup. Vinder de den kamp, så er Århus Håndbold klar til Final Four.

- Det er en kæmpe oplevelse at være med ved Final Four. Derfor er vi også meget spændt på at se hvordan lodtrækningen bliver. Der er jo ikke nogen nitter tilbage. Omvendt er der heller ikke nogen hold, som vi ikke kan slå, siger Erik Veje Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce