x
Annonce
Sport

Perfekt start på sæsonen for Århus Håndbold

Sebastian Henneberg og Århus Håndbold vandt sikkert deres kamp i Sønderjyske søndag aften og er klar til kvartfinalen i Santander Cup. Foto: Claus Thorsted

Det århusianske ligahold vandt sin ottendedelsfinale i Santander Cup over Sønderjyske på udebane og er blot én kamp fra Final Four.

Håndbold: Århus Håndbold fik en forrygende start på efteråret, da de søndag aften spillede den første betydningsfulde kamp i den nye sæson. På udebane vandt århusianerne deres ottendedelsfinale i Santander Cup over Sønderjyske med 26-20 efter at have været i kontrol i de meste af kampen.

- Det er lidt skræmmende at have en så vigtig kamp som sæsonens første. Derfor er det også med stor lettelse, at jeg står her lige nu. Vi spillede egentlig godt hele vejen, men brændte alt for mange skud i begyndelsen af kampen og kom til at hænge lidt efter. Vi burde dog have ført med mere end tre ved pausen, sagde Erik Veje Rasmussen.

Han kunne i anden halvleg se sit mandskab sætte sig igennem rent defensivt og give de bedst mulige betingelser til målmand Jens Fredsgaard, der leverede en pragtpræstation i målet.

- Jeg synes, at vi havde godt styr på dem. Der var lige en lille smule uro, da de kom op på 19-16, men ellers var vi i kontrol og havde et meget stærkt forsvar. Det var rigtig dejligt med en god kamp, sagde Veje, der ellers har set sit hold svinge meget i niveau i træningskampene.

Søndag var holdet dog meget stabilt.

Nu må århusianerne vente i spænding på lodtrækningen til kvartfinalen i Santander Cup. Vinder de den kamp, så er Århus Håndbold klar til Final Four.

- Det er en kæmpe oplevelse at være med ved Final Four. Derfor er vi også meget spændt på at se hvordan lodtrækningen bliver. Der er jo ikke nogen nitter tilbage. Omvendt er der heller ikke nogen hold, som vi ikke kan slå, siger Erik Veje Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce