Annonce
Aarhus

Perlen er langt fra pensionsmoden

Tidligere har Havnens Perle fået en del omtale på grund af de store portioner. Men det er også vigtigt, at de ikke bliver for store - det kan nemlig både virke vulgært og nedtone kvaliteten, siger Peter Lerdrup. Foto: Kim Haugaard.

På trods af intet mindre end seks flytninger til forskellige steder på Nordhavnen, lever Havnens Perle stadig i bedste velgående.

Annonce

AARHUS: Den har altid ligget på havnen, men langt fra altid på det samme sted. Navnet er inspireret af Pearl Harbor, og tæller man de første dage i Lerdrups Snackbar med, så har Peter Lerdrups familie haft Perlen i tre generationer. Efterhånden har de fleste nok gættet det - der er selvfølgelig tale om Havnens Perle. Perlen - og ikke mindst dens bøfsandwich - er kendt af de fleste århusianere, og selv har Peter Lerdrup haft sin gang på Perlen, siden han var helt lille.

- Der er billeder af mig i barnevognen med en pølse i hånden, så jeg er kommet her altid, siger han med et smil.

Siden 2000 har han - med undtagelse af et par års pause undervejs - ejet og drevet Perlen, som Havnens Perle hedder i daglig tale. Men hvordan holder man liv i noget så lidt 2017'sk som en grillbar? Det gør man blandt andet ved at følge med tiden, og samtidig fokusere på det, man gør bedst.

- En burgerbar skal ikke lave pizzaer, ligesom et pizzeria ikke skal begynde at lave burgere. Så vi fokuserer på det, vi er bedst til, nemlig god, old school grillmad, siger Peter Lerdrup.

Det fokus har gjort, at Havnens Perle to gange har vundet førstepræmien i konkurrencen Danmarks Bedste Bøfsandwich, ligesom de blev kåret til Danmarks bedste pølsevogn i både 2007, 2008 og 2009.

Kunderne på Perlen er et bredt udsnit af den danske befolkning. Her kommer både havnearbejdere og børnefamilier samtidig. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Usikker fremtid

Seks gange er Havnens Perle blevet flyttet rundt på Nordhavnen i sin levetid. I sin tid, før den kom til sit navn, lå Perlen der, hvor Dokk1 nu hører til, men nu ligger den længere ude på havnen med udsigt til Molslinjens færger og byggerierne på havnen.

- Vi har aldrig ligget på et etableret sted, vi er altid blevet placeret der, hvor der lige var plads, siger Peter Lerdrup.

Kontrakten med kommunen om den grund, Havnens Perle ligger på, udløber nemlig med udgangen af 2021, og fremtiden er derfor lidt usikker. Men Peter Lerdrup understreger, at kommunen altid har været hjælpsomme, når Perlen skulle have ny placering. Så det håber han selvfølgelig, at de også er denne gang.

- Havnens Perle hører til på Nordhavnen, og jeg håber at vi kan blive ved med at ligge her. Perlen er i hvert fald ikke pensionsmoden endnu, siger han med et smil.

Med til god, gammeldags grillmad hører selvfølgelig også en god kop kaffe. Foto: Kim Haugaard
I sin tid kunne der godt se lidt bombet ud på Havnens Perle, og derfor begyndte nogle gæster at sammenligne den med Pearl Harbor. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

AGF For abonnenter

Fem ting, David Nielsen kan bruge ferien på at gruble over: Blandt andet målmandsposten, spillestilen og Europa-udfordringen

Annonce