Annonce
Kultur

Pernille Rosendahl åbnede Spot: Hav en god uge i musikkens tjeneste

Sangerinden Pernille Rosendahl åbnede dette års Spot festival fra scenen i Aarhus Å. Festivalen fortsætter frem til 13. maj. Foto: Flemming Krogh

Sangerinden Pernille Rosendahl åbnede dette års Spot festival på scenen i Aarhus Å. Festivalen fortsætter de kommende dage med mere end 300 musikalske indslag.

AARHUS: Spot kunne ikke have bedt om bedre vejr, da festivalen onsdag eftermiddag blev skudt i gang med en gratis koncert for alle midt i Aarhus.

Under scenen, som er bygget ud over Aarhus Å, flød det mørkegrønne vand dovent forbi, mens århusianerne slikkede solskin på Vadestedets trappetrin.

Sangerinden Pernille Rosendahl var blevet valgt til at åbne årets Spot. Hun lagde ud med at bede publikum om at lukke øjnene et øjeblik og samle tankerne inden koncerten. Flere publikummer var med på legen og fik der med en stille og fokuseret på festivalen.

En mangfoldig skare af århusianere i alle aldre havde fundet vej til koncerten, og med både stille, inderlige sange fra Pernille Rosendahls seneste soloplade "Dark Bird" og mere uptempo numre fra hendes tidligere orkester Swan Lee, var der er noget velkendt for de fleste.

- Jeg har spillet mange gange på Spot og det er altid en fornøjelse, sagde Pernille Rosendahl, der roste festivalen for bredden i programmet og muligheden for at høre både ny musik og velkendte navne.

- Det er virkelig en bedrift, som ROSA (Dansk Rock Samråd, red.) har begået. Hav en god uge i musikkens tjeneste, sagde Pernille Rosendahl, der sluttede koncerten med det hjertevarme nummer "Love Will Keep You Warm".

Annonce
Vejret viste sig fra sin bedste side, da Spot åbnede med en gratis koncert på Å-scenen. Programmet på scenen ved Immervad bliver præsenteret i samarbejde med Magasin i anledning af stormagasinets 150 års jubilæum. Foto: Flemming Krogh

Hør det først på Spot

Den opfordring var veninderne Ane Kathrine Gammelby, Ida Christine Andersen, Sofie Skyum og Kirstine Timmermann helt klar på at følge. De var allerede godt i gang med at studere festivalens program for de kommende dage.

- Naked er et must, sagde de samstemmende om Spot-konceptet, hvor den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren samarbejder med fire danske musikere om at skabe nye, rå udgaver af deres sange, hvor de kun bliver tilsat tonerne fra et klaver.

Under dette års Spot er der Naked-koncerter med Sarah Mariegaard (Soleima), Simon Olsen (Baest), Kjartan Arngrim (Folkeklubben) og Jenny Rossander (Lydmor). Koncerterne foregår to fredag og lørdag i løbet af Spot.

- Jeg skal også høre De underjordiske, sagde Kirstine Timmermann, 27 år og fra Aarhus.

- For mit vedkommende er det Kira Skov og Kajsa Vala, tilføjede Sofie Skyum (28) og Ida Christine Andersen (30).

- Nelson Can er også altid på min liste. Deres koncerter er aldrig ens, men man har altid en kæmpe fest, sagde Kirstine Timmermann.

Festivalen er velkendt for de fire kvinder.

- Jeg kan godt lide formatet, sagde Sofie Skyum, Odense, der er kommet på Spot gennem små ti år.

- Der er mange korte koncerter, så man kan nå at høre en masse uden at misse en del af koncerten, som man ofte gør på traditionelle festivaler. Man kan også opleve nye, uprøvede kunstnere, hvor der er plads, til at man kan mærke nerverne, fortalte hun.

- Ja man får en masse smagsprøver på ny musik, sagde Kirstine Timmermann.

- Hvis man vil vide, hvad man skal høre i løbet af året, så skal man tage på Spot. De er vildt gode til at booke. Jeg er altid på Roskilde Festival, og der har jeg tit oplevet at høre bands, som jeg allerede havde hørt året før på Spot. Det er fedt at få præsenteret musik på den måde, sagde hun.

At Spot blev løbet i gang med en gratis koncert for alle, var også et stort plus, mente de fire veninder.

- Jeg er meget en Aarhus-pige. Jeg kan godt lide, at Spot foregår ude i hele byen. At det ikke kun er inde på koncertstederne men en oplevelse, som bliver bredt ud i byen. For eksempel også på Godsbanen. Jeg kan godt lide den summen og energi, det giver, sagde Ida Christine Andersen, 30.

Spot fortsætter til og med 13. maj og der er stadig billetter til festivalen.

Veninderne Sofie Skyum (fra venstre), Ane Kathrine Gammelby, Ida Christine Andersen og Kirstine Timmermann glædede sig til de næste dages musikprogram, hvor de eksperimenterende koncerter Naked er et must på Spot. Foto: Flemming Krogh
Programmet på Å-scenen fortsætter de kommende dage. Se mere på www.spot.dk. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce