Annonce
Kultur

Ærlige Pernille Rosendahl i Musikhuset

Pernille Rosendahl har netop udgivet EP'en "The Hurt", der har fået fem stjerner i Gaffa. De personlige sange kan høres, når hun giver koncert i Symfonisk sal, Musikhuset Aarhus lørdag 13. april. Foto: Emil Hougaard/Scanpix
Pernille Rosendahl er ude med en ny anmelderrost EP. 13. april giver hun koncert i Aarhus, hvor hun spiller sine inderlige og personlige sange.

AARHUS: Der er lagt op til en bevægende koncertoplevelse, når Pernille Rosendahl indtager Symfonisk sal i Musikhuset. Med sig har hun blandt andet musikken fra sin nye EP "The Hurt", der har modtaget stor ros og fem stjerner i Gaffa.

"Som sanger viser hun sig atter som en af vores mest begavede og dristige vokalister. Hendes stemme er personen Pernille Rosendahl. Her er altid noget på spil," lød de rosende ord fra musikmagasinets anmelder Jan Opstrup Poulsen.

"The Hurt" er hendes anden soloudgivelse efter albummet "Dark Bird", der udkom i 2016. Den nye EP er en personlig, musikalsk fortælling om Pernille Rosendahls liv. Den åbner blandt andet op for svære følelser om en hård barndom præget af svigt med en alkoholisk og voldelig far.

Den sårbarhed er Pernille Rosendahl ikke bange for at vise i sin musik.

- Det er det, jeg kan, når jeg skriver. Jeg henter fra et sted, som er enormt sårbart, og det er også det, folk reagerer på: Evnen til at stå med hjertet i hånden, siger hun i et interview, som blev bragt for nyligt i Stiften.

Annonce
Pernille Rosendahl udgav i 2016 sit første album som solist, "Dark Bird". Hun begyndte karrieren i bandet Swan Lee i 2001. I 2007 dannede hun The Storm sammen med sin daværende kæreste Johan Wohlert. Bandet blev sat på pause på ubestemt tid i 2014. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Elsker dig for evigt

Pernille Rosendahl blev kendt som frontfigur i bandet Swan Lee, der brød igennem i 2001. Siden har hun optrådt alene og med forskellige bands og har solgt flere hundrede tusinde albums og givet koncerter på såvel stadioner som i kirker.

I Musikhuset optræder Pernille Rosendahl med sit band bestående af hendes faste samarbejdspartner, Søren Vestergaard (guitar, keyboard), Jakob Høyer (trommer), Jakob Falgren (bas) og Henrik Lindstrand (tangenter).

Udover de nye sange, kan koncertgæsterne også opleve sange fra Pernille Rosendahls omfattende bagkatalog.

For en stor del af det århusianske publikum bliver koncerten et genhør med Musikhusets flagskibe i kulturhovedstadsåret i Musikhuset. Her stod Pernille Rosendahl sammen med koreograf Marie Brolin-Tani bag en transformation af Susanne Biers film "Elsker dig for evigt" fra film til danse. Musikken i forestillingen var omarrangerede versioner af sangene fra Pernille Rosendahls første soloalbum "Dark Bird".

Nu kan det århusianske publikum se frem til at genopleve sangene i deres originale version.

Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Voldsomme protester: Forældre i Åbyhøj truer med at forlade lokal skole

Annonce