Annonce
Alarm 112

Video: Person fundet død i hus efter alvorlig brand i Ørsted

Brandfolk fra fire stationer måtte tidligt torsdag morgen rykke ud til et overtændt hus. Da det lykkedes at komme ind, fandt brandfolkene en person i huset, som man formoder er husets kvindelige beboer.

Ørsted: En person har mistet livet, efter der tidligt torsdag morgen udbrød brand i et hus på Storegade i Ørsted.

Det bekræfter Østjyllands Politi.

- Vi har fundet en person inde i huset, vi formoder er husets beboer, som er en 64-årig kvinde. Der er en masse tekniske undersøgelser, vi skal have lavet for at sikre hendes endelige identitet, siger kommunikationsmedarbejder Janni Lundager.

Annonce

Den 64-åriges pårørende er ifølge politiet underrettet.

Branden blev først opdaget af en passager i en forbikørende bus omkring klokken 06.31, og kort efter alarmerede en nabo også brandvæsenet, men da var branden allerede meget voldsom.

- Bygningen var overtændt og bulderbrændte, da vi ankom, siger Anders Rathcke, der er operationschef ved Beredskab & Sikkerhed.

Det var derfor ikke muligt for brandfolkene at gå ind i huset.

12 brandfolk på stedet

Umiddelbart før klokken otte fandt brandfolkene frem til den indebrændte person, som politiet altså formoder, er husets 64-årige kvindelige beboer.

Slukningsarbejdet varede frem til ved 11.30-tiden, hvor Storegade var afspærret.

Branden i Ørsted blev anmeldt klokken 06.30. Foto: Helle Elgaard Kvist

12 brandfolk deltog i slukningsarbejdet, og der måtte tilkaldes folk fra i alt fire stationer, fortæller indsatsleder Allan Frederiksen fra Djursland Øst.

- Vi havde folk fra Fjellerup, en tankvogn fra Kolind og tilkaldte også en stigevogn fra Grenaa, da det begyndte at brænde op gennem taget, siger han.

Huset på Storegade er totalskadet efter branden, og Allan Frederiksen kalder branden for en af de mere voldsomme.

- Det brænder så voldsomt, at vi ikke kan gå ind, så vi går bare i gang med at slukke udvendigt. Vi forsøger at få branden dæmpet ned, men der er overtændt, hvilket betyder, at alle overflader brænder, fordi de begynder at afgive gasser, siger han.

Annonce

Melding om person i huset

Først da det var muligt at gå ind, fandt brandfolkene den omkomne kvinde, men de vidste fra anmelder, at der højest sandsynligt befandt sig en person i huset.

- Anmelder ved, at der bor en person i huset, som ikke er så hurtig til bens, og som anmelder ikke ved, hvor er på anmeldelsestidspunktet, siger Allan Frederiksen.

Huset på Storegade i Ørsted, hvor en 64-årig kvinde omkom, er totalskadet. Nu skal tekniske undersøgelser afklare, hvordan branden er opstået. Foto: Helle Elgaard Kvist

Hvordan branden er opstået er ikke afklaret. Skadesservice er i gang med at rydde op på stedet og sørge for, at der ikke spredes asbest fra de sprængte tagplader og få afdækket huset, og derefter skal politiets tekniske undersøgelser klarlægge, hvordan branden startede.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce