Annonce
112

Personpåkørsler lammede togtrafikken: Nu kører togene igen efter planen

Togene mellem Fredericia og Aarhus kører igen, efter en personpåkørsel lammede togtrafikken onsdag. Foto: Localeyes

Opdateret: Togene begyndte at køre igen mellem Fredericia og Aarhus klokken 14.50, men med forsinkelser. Cirka en time senere oplyste DSB på twitter, at togene nu kørte uden forsinkelser, og siden da har der ikke været meldinger om yderligere problemer med togtrafikken. Togene kører ligeledes igen mellem Aarhus og Langå efter en personpåkørsel i Brabrand.

Vejle: Sydøstjyllands Politi modtog onsdag klokken 12.44 en anmeldelse om en personpåkørsel ved Tirsbækvej i Vejle, hvor en person mistede livet. Det betød, at al togdriften mellem Fredericia og Aarhus H blev indstillet de følgende timer. Omtrent samtidig skete en anden personpåkørsel ved Aarhus.

Denne påkørsel skete på banen syd for Skovbakkevej i Brabrand. Her blev en person påkørt og dræbt af et tog fra Arriva. Det betød, at togdriften mellem Aarhus og Langå blev indstillet.

Der blev indsat togbusser på de berørte strækninger, men mange passager oplevede forsinkelser. Tony Bispeskov, informationschef i DSB, har opfordret disse passagerer til at benytte rejsetidsgarantien, hvor man ved forsinkelser på mere end 30 minutter kan få billetten - eller dele af beløbet - refunderet.

Yderligere oplysninger om rejsetidsgarantien fremgår af DSB's hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Favrskov

Terapihunde henter pris til Hammel

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus For abonnenter

Kursskifte i Aarhus: 2.300 beboere på plejehjem kan få mulighed for privat rengøring

Annonce