Annonce
Sport

Personlige fejl og stolpe ud: Intet går VSK's vej for tiden

Malthe Karsberg var med rette ærgerlig over, at han ikke fik scoret efter sine to stolpeskud i dag. Kampen var hans femte i VSK siden sommerskiftet fra Middelfart. Foto: Axel Schütt
VSK har endnu ikke scoret på hjemmebane i denne sæson. Lørdag tabte de mod FC Sydvest efter en frygtelig 2. halvleg.

FODBOLD: Malthe Karsberg kom to gange igennem på venstresiden i første halvleg. Først forsøgte han at sende bolden i det lange hjørne fra hjørnet af feltet, og anden gang opfattede han, at Sydvest-keeper Kasper Tiedemann var kommet noget skævt ud af sit mål.

Alt var i og for sig godt. Afslutningerne var gode, venstrebenet var præcist, og Karsbergs blik for mål og dertilhørende målmand var glimrende.

Men begge situationer endte også på samme måde.

Stolpe ud.

Og sådan er det for tiden i VSK. Efter en lige første halvleg burde holdet have ført kampen. I anden halvleg gik det hele galt. Tre personlige fejl og 45 spilminutter senere kunne VSK gå fra banen med et 0-3-nederlag. Det sjette nederlag i de seneste syv ligakampe. Og hvad endnu værre er: VSK har som det eneste hold i 2. Division stadig til gode at score på hjemmebane.

- Det er sort uheld i første halvleg, og i anden halvleg er det bare slet ikke godt nok. Vi stopper fuldstændig med at spille fodbold. Vores attitude forsvinder, og vores forreste spiller er for langt fra resten af holdet, så vi bliver for lange og efterlader for meget plads til deres spillere.

- En ting er, at det er stolpe ud efter første halvleg, men der sad vi med en følelse af, at det nok skulle komme, og så er det bare for dårligt i anden halvleg. Men det eneste, vi kan gøre, er bare at blive ved med at skabe chancer, for det kan ikke blive ved med at gå imod os, siger VSK's kantspiller Malthe Karsberg.

Annonce

Det kan aldrig være marginalerne, der afgør en fodboldkamp, når vi spiller sådan en anden halvleg.

Jens Gjesing, cheftræner i VSK Aarhus

For dårligt i de defensive rækker

Syv minutter inde i anden halvleg startede nedturen for VSK. Jeppe Hansen, en af kampens allerbedste spillere, sendte et indlæg ind i skulderen på den tidligere Danmarksserie-bomber Fiton Durguti, som fra det lille felt sendte bolden i mål.

- Fra hvor jeg står, bør Magnus Schaldemose komme bedre ud i bolden, men det er altid svært med vinkler, sagde VSK-cheftræner Jens Gjesing efter kampen om målmanden, der havde slået Mathias Rask Thomsen af til dagens opgør.

Ti minutter senere var Fiton Durguti igen på spil. Selvom han er en stor gut, behøvede han ikke meget kontakt for at falde i feltet, da han mærkede en berøring fra Jakob Hansen Niclassen. Silas Songani sparkede bolden ind midt i målet fra 11 meter. 2-0.

Og med tyve minutter igen blev kampen da også endegyldigt lukket, da Jeppe Idskou begik en kæmpe fejl på en høj bold og spillede indskiftede Ardit Murati helt fri.

- Anden halvleg er slet ikke godkendt. Det bliver en helt åben kamp med masser af løse bolde, og den duel taber vi. Og så må vi også sige, at det for dårligt forsvarsspil i alt for mange situationer. Vi træffer alt for mange mærkelige beslutninger, og det koster os, siger Jens Gjesing.

Inden kampen nævnte han, at marginalerne havde været fraværende for oprykkerholdet. De marginaler ville han dog ikke tale om i dag på trods af de to stolpeskud i første halvleg.

- Det kan aldrig være marginalerne, der afgør en fodboldkamp, når vi spiller sådan i anden halvleg, siger Jens Gjesing.

VSK har syv point efter de ni første kampe, hvilket placerer dem på en tredjesidsteplads i 2. Divisions pulje 2. Sejren til Sydvest gør, at det sønderjyske hold nu overhaler VSK og har ni point efter ni kampe.

2. Division

VSK Aarhus - FC Sydvest 05 0-3 (0-0)
  • 0-1 Fiton Durguti (52.)
  • 0-2 Silas Songani (straffe) (62.)
  • 0-3 Adrit Murati (71.)

VSK Aarhus (4-4-2): Magnus Wang Schaldemose - Jacob Hansen Niclassen, Jeppe Idskou, Jacob Green-Pedersen, Rasmus Borup Nielsen - Mikkel Nygaard (Thomas Rohde 65.), Marcus Sloth (Mark Mikkelsen 65.), Sebastian Spornberger (Jonas Spornberger 73.), Malthe Karsberg - Magnus Clemmensen, Jakob Rittig

FC Sydvest 05 (4-2-3-1): Kasper Tiedemann - Emil Ankersen, Mads Blom, Jeppe Schultz, Oliver Nielsen - Jeppe Hansen, Kasper Sørensen - Marco Hansen (Deniz Korkmaz 77.), Fiton Durguti, William Møller (Lasse Seistrup Clausen 60.) - Silas Songani (Ardit Murati 65.)

Advarsler: Jeppe Idskou (VSK), William Møller og Ardit Murati (FC Sydvest)

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Det stabile AGF-forsvar skal findes frem igen

AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce