Annonce
Fødselsdage

Pete Doherty rammer de 40 år: Ægte rockstjerne med alt, hvad der hører til

Den britiske sanger og musiker Pete Doherty fylder 40 år tirsdag 12. marts. Foto: Bertrand Guay/Ritzau Scanpix
Han er en talentfuld og succesfuld musiker, men har indimellem spændt ben for sig selv med et heftigt heroinmisbrug. Tirsdag 12. marts fylder Pete Doherty 40 år.

40 Sex, stoffer og rockmusik.

Britiske Pete Doherty må nærmest være indbegrebet af den definition på en rockstjerne med sin erklærede hang til heroin og alverdens andre euforiserende stoffer og sin affære med en af verdens mest kendte supermodeller. Tirsdag 12. marts fylder sangeren og musikeren 40 år.

De senere år har han forsøgt at ændre sin livsstil og lægge sit heroinmisbrug på hylden - med svingende held. Så sent som i 2017 blev han taget med heroin på sig, da han ville krydse grænsen mellem Schweiz og Italien i sin Jaguar. Misbruget har gennem årene kostet Pete Doherty flere anholdelser, en tur i spjældet og forholdet til den britiske supermodel Kate Moss.

Det lå ellers ikke lige for, at den unge Pete Doherty skulle blive en af rockmusikkens bad boys. Han blev født i Hexham i det nordlige England og voksede op i en middelklassefamilie med en far i militæret. Han var som dreng dygtig i skolen - især interesserede han sig for historie og litteratur. Han var - med egne ord fra et interview med BBC - nærmest besat af poesi i en periode og studerede forskellige forfattere, ligesom han selv skrev digte.

Pete Doherty blev som ung optaget på universitetet i London og flyttede til storbyen. Han droppede dog ud allerede på første år og dannede punkbandet The Libertines med vennen Carl Barat. Bandet slog igennem med de første singler og et album i 2002. Pete Doherty udviklede samtidig en livsstil som en ægte rockstjerne med masser af stoffer.

Hans ustabilitet førte til, at han blev smidt ud af bandet i 2004. I stedet dannede han rockbandet Babyshambles, der udgav sit første album i 2005 og fik stor succes. Senest har Pete Doherty turneret med sit nye band The Puta Madres. Gruppen udgiver et nyt album 26. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce