Annonce
Sport

- Peter er kommet godt fra start

Århus Håndbolds tidligere direktør Jan Nielsen var med til at pege på Peter Lund som anfører i Århus Håndbold. En opgave, han mener, den 25-årige har løst på fornem vis.

HÅNDBOLD: Århus Håndbolds sportslige rådgiver Jan Nielsen roser klubbens anfører for hans første år med anførerbåndet. Første år, hvor Peter Lund har været manden, de andre kunne læne sig opad og ikke omvendt. I de første år i klubben kunne han støtte sig til Henrik Hansen, men i år har Peter Lund været alene på posten.

- Peter har løst sin opgave godt. Han har haft mere end en rolle, han skulle forholde sig til. Han skal være bindeled i vores nye forsvar, ligesom han har skulle være anfører. Jeg synes, at han er startet godt ud. Det er en udfordring at finde frem til, hvordan man vokser ind i en rolle som anfører og hvilke forventninger der bliver stillet til ham som anfører. Jeg synes, at han har fået vores forsvar til at fungere efter vi har justeret til. Det bliver et af de punkter, der skal arbejde med fremover og som også bliver et emne i det kommende år, samspillet mellem målmænd og forsvar, siger Jan Nielsen og tilføjer, at der også er punkter, hvor århusianernes anfører skal forbedre sig.

- Peter kan blive bedre til at kommunikere, gå forrest og tage ansvar. Vi vidste godt, at det var nogle af hans udfordringer, så det er ikke et chok, men jeg vil siger, at han er vokset med opgaven. Man skal også huske på, at han kun er 25 år. Det er en tidlig alder at blive anfører i, siger Jan Nielsen og fortsætter:

- Peter er godt uddannet. Han er kommet langt, men lederne omkring holdet, Erik, Simon, Peter og jeg skal også hjælpe ham og støtte ham i sin uddannelse til at blive leder. I erhvervslivet bliver du sendt på lederkursus. I sportsverden får du stukket et anførerbind i hånden og så må du selv finde ud af hvordan du gør. Sådan er vi ikke indstillet i klubben. Vi forsøger at hjælpe Peter og ved det er en proces, der tager tid at komme igennem.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce