Annonce
Sport

Peter Møller: Tre EM-hjemmekampe er et drømmescenarie

Philip Davali/Ritzau Scanpix
Danmark skal spille alle sine gruppekampe ved næste års EM i Parken til stor glæde for DBU's fodbolddirektør.

- Det er svært at få armene ned.

Sådan siger fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU) Peter Møller, efter at en lodtrækning i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) fredag afgjorde, at Danmark skal spille alle tre gruppekampe på hjemmebane ved EM.

- Det betyder helt vildt meget. Vi har et landshold, der ikke kan tabe, og nu kan vi heller ikke tabe i lodtrækning åbenbart. Hvad skal det ikke ende med?

- For DBU, spillerne og trænerne er det drømmescenariet at kunne få lov til at spille alle tre gruppekampe i Parken i trygge rammer og vante omgivelser og forhåbentlig med hele nationen på skuldrene, som bærer os frem, siger han.

Danmark og Rusland deler værtskabet for EM's gruppe B, og begge nationer var på forhånd sikret to hjemmekampe i den indledende runde.

Fredagens lodtrækning skulle afklare, om det var København eller Sankt Petersborg, der skal lægge græs til de to landes indbyrdes opgør, og her faldt trækningen ud til dansk fordel.

- Det giver os endnu mere forventningens glæde til denne her slutrunde. Den bliver nærmest endnu større nu, så det er en god tidlig julegave, siger Møller.

Danmark har ikke tabt en kamp i Parken siden 11. oktober 2016, hvor det blev til et 0-1-nederlag til Montenegro i VM-kvalifikationen.

Peter Møller mener dog ikke helt, at slutrunden næste sommer kan sammenlignes med Danmarks sædvanlige hjemmekampe i Parken.

- Man skal huske, at det ikke er DBU, der arrangerer denne her kamp, men Uefa. Det vil sige, at der ikke kommer til at sidde 33.000 tilskuere i rødt og hvidt.

- Vi får selvfølgelig ikke nær så mange billetter, som hvis det havde været vores kamp, så man kan ikke sammenligne det.

- Men jeg håber stadigvæk, at spillerne vil kunne mærke denne her begejstring, der er blandt alle danskere, og give dem endnu mere energi og vinger til at gøre noget stort, siger Peter Møller.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Psykolog om efterladte børn: De vil føle sig fortabt

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce