Annonce
forside

Peter Madsen har flyttet fængsel efter overfald

Den drabsdømte Peter Madsen er blevet flyttet til Herstedvester Fængsel i Albertslund efter et overfald.

Peter Madsen, der er dømt for drabet på Kim Wall, har flyttet fængsel. Det sker, knap tre uger efter at han blev overfaldet af en medfange. Overfaldet skete i Storstrøm Fængsel på Falster.

Det er Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, der deler adresseflytningen med Ekstra Bladet.

- Han er rykket til Herstedvester, siger hun til avisen.

Hald Engmark ønsker ikke at uddybe over for Ekstra Bladet, hvornår Madsen blev flyttet til fængslet, som ligger i Albertslund.

Hendes klient har længe ønsket at blive flyttet til netop Herstedvester, og for knap to uger siden bekræftede Kriminalforsorgen, at der var truffet en afgørelse i sagen.

- Det kommer til at ske, når der er en plads ledig, sagde Hald Engmark dengang.

Herstedvester Fængsel - tidligere kendt som Anstalten ved Herstedvester - er en specialinstitution med erfaring i blandt andet behandling af seksualforbrydere og farlige personer.

Det har i øvrigt ry for at være et mere sikkert sted for personer, der er dømt for kriminalitet, som ikke er velset blandt medfangerne i landets øvrige fængsler, eksempelvis voldtægt og pædofili.

Klientellet i Herstedvester tæller en del af den slags fanger, og de lader i højere grad hinanden være i fred.

Det var 8. august, at den drabsdømte blev overfaldet af en 18-årig medindsat. Medfangen slog ham i ansigtet, så Madsen fik skader og kortvarigt måtte til behandling på hospitalet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vurderede sagen til at være i den forholdsvis milde ende.

Ved grove overfald vil anklagemyndigheden normalt kræve overfaldsmanden varetægtsfængslet, men det skete ikke i forbindelse med overfaldet på Peter Madsen.

Anklageskriftet mod den unge medindsatte er endnu ikke lavet, og sagen er ikke berammet i retten, skriver Ekstra Bladet.

Peter Madsen blev tidligere på året kendt skyldig i og idømt fængsel på livstid for at have mishandlet og dræbt den svenske journalist Kim Wall i august sidste år.

Han nægtede sig skyldig i drabet, men han valgte at acceptere rettens afgørelse om skyldsspørgsmålet. Til gengæld har han anket straffens længe. Den vil han have sat ned.

Ankesagen begynder i Østre Landsret 5. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce