Annonce
Østjylland

Peter Martins går fri i New York City Ballet-undersøgelse

Den tidligere balletchef Peter Martins er af tidligere dansere i balletten blevet beskyldt for seksuel chikane og fysisk misbrug.

Anklager mod den tidligere balletmester Peter Martin bliver ikke underbygget i bestilt ekstern undersøgelse.

New York City Ballet har fremlagt konklusionerne fra en bestilt undersøgelse af anklagerne mod danskeren Peter Martins, der er stoppet som chef for balletten.

Peter Martins er af tidligere dansere i balletten blevet beskyldt for seksuel chikane og fysisk misbrug.

Men undersøgelsen, der er foretaget af Barbara Hoey, en ekstern juridisk rådgiver, finder ikke, at anklagerne kan underbygges.

Det er New York City Ballet, der har bestilt undersøgelsen, skriver den amerikanske avis New York Times.

Undersøgelsen har varet to måneder. Den møder umiddelbar kritik af en af de dansere, der anklagede Peter Martins.

- Alle dækker over ham, siger Kelly Cass Boal om Peter Martins til avisen. Hun kalder undersøgelsen for hvidvask.

Bestyrelsesformanden for balletten, Charles W. Scharf, forsvarer undersøgelsen over for New York Times.

- Jeg mener, at vi har gjort alt, hvad vi kan på nuværende tidspunkt. Jeg mener, at vi har gjort, hvad der er passende, og jeg mener, at vi har gjort, hvad der er fair.

- Vi har opfordret folk til at tale, siger han.

Undersøgelsen dækker 77 interviews med nuværende og tidligere dansere.

Peter Martins har udtalt sig til New York Times gennem sin advokat.

I udtalelsen siger han, at han er "taknemmelig for konklusionerne" i undersøgelsen.

Anklagerne mod Peter Martins begyndte i starten af december.

Her blev der anonymt fremsat en beskyldning mod Peter Martins om seksuel chikane. Den kom i kølvandet på MeToo-bevægelsen, der har fyldt meget i de amerikanske medier.

Som konsekvens af beskyldningen fik Martins et midlertidigt forbud mod at undervise sin ugentlige klasse på School of American Ballet.

Samtidig fortsatte danskeren som balletmester.

Kort tid efter besluttede Peter Martins dog at tage midlertidig orlov fra jobbet.

Efterfølgende blev der rettet flere beskyldninger mod ham.

Fire tidligere og en nuværende danser ved balletten har stået frem i New York Times med beskrivelser af verbale og fysiske overgreb, der går så langt tilbage som 1993.

Det fik i starten af januar Peter Martin til at skrive til bestyrelsen, at han trak sig som balletmester. Han har dog hele tiden afvist anklagerne mod ham.

New York City Ballet er et af de to ledende klassiske balletkompagnier i USA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce