x
Annonce
Sport

Peter Sørensen: »Jeg bliver i AGF«

Arkivfoto: Ole Nielsen.

Nej tak. FCK kaster sin kærlighed på AGF-træneren som dog afviser, at han kan lokkes til København.

Står det til FC Københavns ledelse, så hedder klubbens næste træner Peter Sørensen.

Annonce

Det står klart, efter at klubben i går på et bestyrelsesmøde besluttede sig for, at sportschef Carsten V. Jensen ikke længere skal fungere som cheftræner, men igen udelukkende bruge sine kræfter på at være cheftræner.

På samme bestyrelsesmøde blev det besluttet, at FCK vil forsøge at finde de nødvendige millioner til at købe Peter Sørensen fri af kontrakten i AGF.

Det er kun få måneder siden, at Peter Sørensen forlængede sin kontrakt med århusianerne, og derfor må FCK forventes at skulle betale et historisk stort millionbeløb - i omegnen af fem-otte millioner kroner - hvis træneren skal købes fri af kontrakten.

Men selv om FCK skulle stå klar med det ønskede beløb, lykkedes det næppe at få Peter Sørensen til at skifte klub. Træneren har nemlig ingen planer om at forlade Fredensvang.

»For det første tvivler jeg meget på, at der kommer et konkret tilbud. Men selv om det skulle komme, har det ingen interesse. Jeg er meget meget glad for at være i AGF, og jeg kan ikke forestille mig at skulle være andre steder end AGF,« siger Peter Sørensen, der dog kalder det smigrende, at han af flere betegnes som klubbens største salgsobjekt.

»Ja, hvem skulle have troet det. Min pris er tilsyneladende steget meget, siden jeg stoppede med at spille. Det er lidt tankevækkende,« siger Peter Sørensen med et smil.

Træneren har to børn på 10 og 13 år, og han bor i omegnen til Vejle. Også derfor mener han, at jobbet i Aarhus passer ham bedre end et job i hovedstaden ville gøre.

»På alle måder passer jobbet i AGF perfekt til mig. Det er meget spændende at være i en klub, hvor man føler, at man kan flytte tingene i en positiv retning. AGF har i årevis underpræsteret, og det er rigtig rart at være med til at forløse det potentiale. Det føler jeg, at vi delvis har gjort i år, og vi bliver endnu bedre i næste sæson,« lover træneren, der ikke er meget for at forholde sig til det hypotetiske spørgsmål om, hvad der kunne få ham til at flytte til FC København.

»En god leder føler, at han vil være resten af sit liv, det sted han er lige nu. Og selv om det næppe bliver tilfældet, så er det den følelse, jeg har nu omkring AGF,« fastslår Peter Sørensen.

AGF Peter Sørensen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer at genåbne Danmark gradvist efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan måske åbne efter påske: - Vi er dybt afhængige af hinanden

Aarhus

Genbrugsstationerne åbner: Forvent kø og forbered dig godt hjemmefra

Annonce