Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Anti-inflammatorisk behandling virker også mod depression

Ole Köhler-Forsberg forsvarer torsdag 10. oktober kl. 14 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitetshospital, Auditorium B G206-142, Indgang G, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, Aarhus N.

Depression er en særdeles hyppig sygdom, der heldigvis kan behandles. Dog er der en stor gruppe af patienter med depression, der ikke har tilstrækkelig effekt af standardbehandlingen.

I dette ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet, Health, er undersøgt, hvorvidt lægemidler med anti-inflammatorisk virkning (mod betændelse) har en antidepressiv effekt. Baggrunden for disse studier er, at patienter med depression har øgede niveauer af inflammatoriske markører i blodet, samt, at patienter med inflammatoriske sygdomme er i øget risiko for at udvikle depression.

Ph.d.-projektet er baseret på en meta-analyse af kliniske lodtrækningsforsøg samt en række studier, der har benyttet data fra de danske registre. Både de kliniske og de registerbaserede studier viste, at anti-inflammatoriske lægemidler synes at have antidepressiv effekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

112

Skabte stor utryghed hos børn: Politiet vil gerne i kontakt med mand med skæg og bamser i bilen

Annonce