Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: At tænde og slukke for produktionen af proteiner

Thuy Jane Dinh Nguyen forsvarer tirsdag 19. maj kl. 14.15 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Privatfoto

Thuy Jane Dinh Nguyen forsvarer tirsdag 19. maj kl. 14.15 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Forsvaret er offentligt og holdes online via et link udleveret fra universitetet.

Uproteiner er cellens arbejdshest, og de er afgørende for cellens struktur og funktion. At være i stand til at regulere proteinproduktion på en effektiv måde ville have en enorm betydning ikke kun inden for grundforskning, men også for fødevareindustrien samt medicinalindustrien. I løbet af sit ph.d.-studium har Thuy Jane Dinh Nguyen udviklet en nukleinsyre-baseret protein-regulator. Denne regulator udnytter de fordelagtige egenskaber ved kunstige nukleinsyrer, hvormed den er i stand til at danne usædvanligt stabile interaktioner med dna og rna. Thuy Jane Dinh Nguyen har påvist, at den DNA- og RNA-baserede produktion af proteiner kan stoppes ved hjælp af denne regulator. Disse opdagelser bidrager til de højst aktuelle forskningsområder inden for proteinregulering og antisense-teknologi.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Pendlerne om letbanen: Langt bedre end sit rygte, men informationsniveauet kunne være bedre

Annonce