Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Børns mentale helbred

Annonce

PH.D.-FORSVAR: Maria Keilow forsvarer tirsdag 30. juni kl. 14 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Forsvaret er offentligt og holdes online via Zoom. Man kan modtage et link til begivenheden ved at skrive til mkw@vive.dk.

En ud af fem børn og unge lider af mentale problemer, og forekomsten af sådanne problemer er højere blandt børn, der bor i familier med færre socioøkonomiske ressourcer. Adhd er en af de mest almindelige adfærdsforstyrrelser hos børn og er kendetegnet ved symptomer som uopmærksomhed, hyperaktivitet, rastløshed og impulsivitet. Adhd's negative konsekvenser for de berørte børn og deres familier kan være omfattende.

Med udgangspunkt i adhd som case giver dette projekt ny indsigt i, hvordan børns mentale problemer og familiens socioøkonomiske ressourcer interagerer og dermed påvirker børns uddannelsesmuligheder og videre livschancer.

Projektets resultater understreger kompleksiteten af de uddannelsesmæssige udfordringer, som børn med mentale problemer står overfor, samt behovet for at anerkende og forstå både de socioøkonomiske og sundhedsmæssige forhold i barnets liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

TV2 indgår forlig om video fra Aarhus: Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce