Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Det urbane tæppe under vores fødder

Polina Chebotareva har udforsket arkitektonisk æstetik som katalysator for den menneskelige handlekraft. Privatfoto
Annonce

PH.D.-FORSVAR: Polina Chebotareva forsvarer tirsdag 30. juni kl. 13 sin ph.d.-afhandling på Arkitektskolen Aarhus. Forsvaret er offentligt og holdes online via Microsoft Teams. Et link udleveres fra mailadressen mmf@aarch.dk.

Projektet udforsker arkitektonisk æstetik som katalysator for den menneskelige handlekraft igennem en designproces, der forbinder begreberne affordances, atmosfære og antropocænen. Denne forbindelse undersøges både igennem form, materialer og teoretisk analyse.

Projektet følger en koncept-drevet research through design-metode. Processen kulminerede med installationen "Urban Carpet".

"Urban Carpet" er designet i samarbejde med Elias Melvin Christiansen og var installeret på øen midt i fodgængerovergangen foran Banegårdspladsen i Aarhus som del af Aarhus Festuge 2018. Den bestod af en tynd membran af små stykker fyrretræ, som var vævet sammen med en metaltråd og brændt på overfladen for at opnå et subtilt og nuanceret æstetisk udtryk.

Installationen var mindre en  to mm høj og fulgte trafikøens landskab. Den afgav en svag duft og leverede en afdæmpet lyd, når man gik over den.

Observationer af "Urban Carpet" har vist fire effekter på menneskers perception: Mennesker interagerede med installationens overflade med deres fødder, brugte mere tid på trafikøen, gik på tværs over trafikøen og interagerede med siderne af de to forhøjninger på øen. Disse observationer illustrerer, at multisensoriske interaktioner (æstetik) med installationen gjorde mennesker mere bevidste om deres omgivelser, stimulerede udforskende adfærd og perceptionen af nye handlemuligheder (menneskelig handlekraft).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Annonce