Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Duften af sødme

Anne Sjørup Bertelsen har forsket i, hvordan aroma, dvs. lugtesansen, påvirker sødmeopfattelsen af drikkevarer. Privatfoto
Annonce

PH.D.-FORSVAR: Anne Sjørup Bertelsen forsvarer tirsdag 30. juni kl. 13.30 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Forsvaret er offentligt og holdes online. For at modtage et link til begivenheden skal man sende en mail til ulla.kidmose@food.au.dk.

Traditionelt har man ment, at kun smagsstoffer kan opfattes som søde, men forskning har vist, at vores andre sanser også bidrager til opfattelsen af sødme.

Anne Sjørup Bertelsen har forsket i, hvordan aroma, dvs. lugtesansen, påvirker sødmeopfattelsen af drikkevarer. Hun undersøgte, hvordan forskellige faktorer relateret til drikkevarer påvirker effekten af aroma på sødmeopfattelsen, og hvordan dette er afhængig af forskellige grupper af forbrugere.

Forskningsresultaterne bidrager til forståelse af, hvordan duft kan bruges til at bevare sødme i drikkevarer med mindre sukker. Af aromaer, der ofte findes i danske produkter, viste vaniljearoma sig særligt egnet til formålet. Forskningsresultaterne kan dermed bruges til både innovation og markedsføring af sukkerreducerede drikkevarer.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Fødevarer, Faculty of Technical Sciences, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Noget for Aarhus? Billig og meget let letbane på vej

AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Annonce