Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: En dybere forståelse af calciumtransport

Sigrid Thirup Larsen har forsket i de regulatoriske mekanismer for et protein, der transporterer calcium. Privatfoto

Sigrid Thirup Larsen forsvarer mandag 20. januar kl. 13.15 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet, bygning 1534, lokale 125, Auditorium F på Institut for Fysik og Astronomi, Ny Munkegade 118, Aarhus C.

Hun har forsket i de regulatoriske mekanismer for plasmamembran calcium ATPasen, et protein, der transporterer calcium. Proteinet, der er placeret i cellers yderste membran, plasmamembranen, transporterer calcium ud af cellen imod en 20.000 fold stor calciumgradient. Proteinet er vigtigt for calciumsignalering, som kontrollerer processer som muskelsammentrækninger, indlæring og hukommelse.

Målet har været at opnå en dybere forståelse for de regulatoriske mekanismer, der styrer calciumtransport. Forskningen har resulteret i en bedre forståelse af reguleringen af plasmamembran calcium ATPasen og har øget vores nuværende viden om deres rolle i calciumsignalering.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce