Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Et byggeri, atom for atom

Mathias Siggaard Jørgensen har udviklet intelligente algoritmer. Privatfoto

Mathias Siggaard Jørgensen forsvarer fredag 29. november kl. 13.15 sin ph.d.-afhandling i bygning 1593, lokale 012, iNANO Auditorium, iNANO, Aarhus Universitet, Aarhus C.

I løbet af sit ph.d.-studium har han udviklet intelligente algoritmer til at forudsige materialer og molekyler på atomar skala ved brug af maskinlæring. Teknologiske landvindinger bliver ofte udløst af nyskabende materialer og molekyler med unikke egenskaber. At forudsige disse strukturer på atomar skala er en yderst kompliceret opgave og sætter store krav til computerkraft.

Han har arbejdet med adskillige teknikker inden for maskinlæring til at automatisere denne opgave og udvikle intelligente løsninger til at løse opgaven mere effektivt. Det primære bidrag fra hans studium er en algoritme, der lærer, uden forudgående viden eller menneskelig indblanding, at bygge strukturer på atomar skala, atom for atom.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];