Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Et byggeri, atom for atom

Mathias Siggaard Jørgensen har udviklet intelligente algoritmer. Privatfoto
Annonce

Mathias Siggaard Jørgensen forsvarer fredag 29. november kl. 13.15 sin ph.d.-afhandling i bygning 1593, lokale 012, iNANO Auditorium, iNANO, Aarhus Universitet, Aarhus C.

I løbet af sit ph.d.-studium har han udviklet intelligente algoritmer til at forudsige materialer og molekyler på atomar skala ved brug af maskinlæring. Teknologiske landvindinger bliver ofte udløst af nyskabende materialer og molekyler med unikke egenskaber. At forudsige disse strukturer på atomar skala er en yderst kompliceret opgave og sætter store krav til computerkraft.

Han har arbejdet med adskillige teknikker inden for maskinlæring til at automatisere denne opgave og udvikle intelligente løsninger til at løse opgaven mere effektivt. Det primære bidrag fra hans studium er en algoritme, der lærer, uden forudgående viden eller menneskelig indblanding, at bygge strukturer på atomar skala, atom for atom.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus

Kraftig stigning: Hver fjerde nye coronasmittede i Danmark kommer fra Aarhus

Aarhus

27 nye tilfælde: Bekymrende smittetal i Aarhus fortsætter

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Annonce