Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Et byggeri, atom for atom

Mathias Siggaard Jørgensen har udviklet intelligente algoritmer. Privatfoto

Mathias Siggaard Jørgensen forsvarer fredag 29. november kl. 13.15 sin ph.d.-afhandling i bygning 1593, lokale 012, iNANO Auditorium, iNANO, Aarhus Universitet, Aarhus C.

I løbet af sit ph.d.-studium har han udviklet intelligente algoritmer til at forudsige materialer og molekyler på atomar skala ved brug af maskinlæring. Teknologiske landvindinger bliver ofte udløst af nyskabende materialer og molekyler med unikke egenskaber. At forudsige disse strukturer på atomar skala er en yderst kompliceret opgave og sætter store krav til computerkraft.

Han har arbejdet med adskillige teknikker inden for maskinlæring til at automatisere denne opgave og udvikle intelligente løsninger til at løse opgaven mere effektivt. Det primære bidrag fra hans studium er en algoritme, der lærer, uden forudgående viden eller menneskelig indblanding, at bygge strukturer på atomar skala, atom for atom.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus For abonnenter

Tøfting går til Herning: Men Gå-Petersen gik fra Aarhus til Paris og tilbage igen med to øl og en serveringsbakke

Annonce