Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Et skarpt blik på hjerteflimmer

Morten Fenger-Grøn forsvarer tirsdag 14. januar kl. 14 på Aarhus Universitet sin ph.d.-afhandling om hjerteflimmer. Foto: Axel Schütt
Annonce

Morten Fenger-Grøn forsvarer tirsdag 14. januar kl. 14 sin ph.d.-afhandling i Samfundsmedicinsk Auditorium på Aarhus Universitet, bygning 1262, Bartholins Allé 4, Aarhus C.

Op til hver tredje dansker rammes af hjerteflimmer, og forekomsten er stigende, men ved vi meget lidt om de bagvedliggende årsagsmekanismer. Tilstanden har en række alvorlige helbredskonsekvenser, herunder en betydeligt øget risiko for at få en blodprop i hjernen (iskæmisk apopleksi). Denne risiko kan imødegås ved hjælp af blodfortyndende behandling, men mange patienter med hjerteflimmer får ikke denne behandling, selvom den anbefales i de kliniske retningslinjer. Derfor har det en klar samfundsinteresse at finde modificerbare risikofaktorer for at udvikle hjerteflimmer såvel som for at modtage utilstrækkelig behandling af tilstanden. Betydningen af vægt/fedme og depression for hjerteflimmer er undersøgt gennem fire delstudier som en del af dette ph.d.-projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce