Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Et sundt og behageligt indeklima for malkekøerne

Qianying Yi forsvarer onsdag 13. marts sin ph.d.-afhandling om naturlige ventilationsanlæg i malkekvægstalde.

Qianying Yi forsvarer onsdag 13. marts kl. 13 sin ph.d.-afhandling i bygning 3210, lokale 03.103 på Navitas, Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet, Inge Lehmanns Gade 10, Aarhus C.

Naturlige ventilationsanlæg anvendes ofte i malkekvægstalde. En god forståelse af luftstrømmes karakteristik er afgørende for at sikre et sundt og behageligt indeklima for malkekøerne.

I løbet af sine ph.d.-studier har Qianying Yi analyseret luftstrømmene i en naturligt ventileret malkekvægstald i relation til ventilationsåbningerne og de udendørs vindforhold. Ventilationsgraden er en vigtig parameter i konstruktionen og styringen af ventilationsanlægget og bestemmes ofte ud fra den såkaldte orifice-ligning med en på forhånd fastlagt udledningskoefficient. Qianying Yi har undersøgt, hvordan åbningerne i væggene, tagets hældning, vindhastigheden og vindretningen påvirker udledningskoefficienten, og hun har vurderet anvendeligheden af orifice-ligningen til bestemmelse af ventilationsgraden i naturligt ventilerede malkekvægstalde.

De nye forskningsresultater bidrager til en bedre konstruktion og styring af naturlige ventilationsanlæg til malkekvægstalde.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Ingeniørvidenskab (Forskningsområdet Byggeri og Bygningsdesign/Civil and Architectural Engineering), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter drama på havnen: Turbåde indstiller al sejlads

Annonce