Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Et sundt og behageligt indeklima for malkekøerne

Qianying Yi forsvarer onsdag 13. marts sin ph.d.-afhandling om naturlige ventilationsanlæg i malkekvægstalde.

Qianying Yi forsvarer onsdag 13. marts kl. 13 sin ph.d.-afhandling i bygning 3210, lokale 03.103 på Navitas, Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet, Inge Lehmanns Gade 10, Aarhus C.

Naturlige ventilationsanlæg anvendes ofte i malkekvægstalde. En god forståelse af luftstrømmes karakteristik er afgørende for at sikre et sundt og behageligt indeklima for malkekøerne.

I løbet af sine ph.d.-studier har Qianying Yi analyseret luftstrømmene i en naturligt ventileret malkekvægstald i relation til ventilationsåbningerne og de udendørs vindforhold. Ventilationsgraden er en vigtig parameter i konstruktionen og styringen af ventilationsanlægget og bestemmes ofte ud fra den såkaldte orifice-ligning med en på forhånd fastlagt udledningskoefficient. Qianying Yi har undersøgt, hvordan åbningerne i væggene, tagets hældning, vindhastigheden og vindretningen påvirker udledningskoefficienten, og hun har vurderet anvendeligheden af orifice-ligningen til bestemmelse af ventilationsgraden i naturligt ventilerede malkekvægstalde.

De nye forskningsresultater bidrager til en bedre konstruktion og styring af naturlige ventilationsanlæg til malkekvægstalde.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Ingeniørvidenskab (Forskningsområdet Byggeri og Bygningsdesign/Civil and Architectural Engineering), Science and Technology, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce