x
Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: For bedre at kunne forudsige prognosen for tarmkræft

Trine Block Mattesen. Pressefoto

Trine Block Mattesen forsvarer tirsdag 24. marts kl. 13 sit ph.d.-projekt om inddeling af tarmkræft i undertyper for at forbedre forudsigelsen af prognose. På grund af Covid-19 vil forsvaret blive afholdt som et web-forsvar via Zoom.

Tarmkræft er den tredjehyppigste kræftsygdom på verdensplan og den næsthyppigste årsag til kræft-relaterede dødsfald. Desværre oplever 30-40 procent af dem, som er blevet opereret for tarmkræft, tilbagefald af sygdommen. Ny molekylær forskning viser, at tarmkræft kan inddeles i kræftundertyper med forskellig biologi og prognose. Inddelingen har vist sig at være lovende i forhold til bedre at kunne forudsige prognose samt den mest optimale behandlingsstrategi.

Trine Block Mattesens ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet, Health har haft til formål at inddele tarmkræft i undertyper, etablere en klinisk anvendelig metode til dette formål, samt anvende disse strategier til at forbedre forudsigelsen af tarmkræftpatienters prognose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce