Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Hvad betyder ord?

Manuel Rafael Ciosici har undersøgt ordrepræsentationer og deres rolle i computeres behandling af naturlige sprog.

Manuel Rafael Ciosici forsvarer tirsdag 8. oktober kl. 13 sin ph.d.-afhandling i bygning 5335, lokale 295, Nygaard-295, Institut for Datalogi på Aarhus Universitet, Finlandsgade 21, Aarhus N.

I løbet af sine studier har han undersøgt ordrepræsentationer og deres rolle i computeres behandling af naturlige sprog. Ordrepræsentationsmetoder analyserer store korpusser af tekst på menneskelige sprog og beregner måder at repræsentere ordene på, som gør dem forståelige via computeralgoritmer. Denne forskning bidrager til forståelsen af ordrepræsentationer, herunder hvornår og hvordan de skal anvendes af computere til at løse forskellige sproglige problemstillinger som eksempelvis tvetydigheder i ordenes betydning.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Datalogi, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Jada giver ekstrakoncert på Train

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce