Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Kompleks dynamik i cellekernerne

Maria Gockert har undersøgt funktionen af det humane nedbrydningsmaskineri: RNA-exosomet og dets tilhørende nukleoplasmatiske adapterkomplekser. Privatfoto

Maria Gockert forsvarer onsdag 20.maj kl. 13.15 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Forsvaret afholdes online, og for at modtage et link til begivenheden skal man sende en mail til Manfred Schmid på ms@mbg.au.dk

I løbet af sit ph.d.-studium har Maria Gockert undersøgt funktionen af det humane nedbrydningsmaskineri: RNA-exosomet og dets tilhørende nukleoplasmatiske adapterkomplekser.

RNA-exosomet er ansvarligt for at identificere og facilitere nedbrydningen af specifikke RNA-molekyler, og uden disse kritiske mekanismer vil homeostase, ligevægten, ikke kunne opretholdes i cellen med fatale konsekvenser til følge. De nye forskningsresultater har bidraget til vores forståelse af den yderst komplekse dynamik og de bagvedliggende mekanismer i RNA-nedbrydning i den humane cellekerne.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Pendlerne om letbanen: Langt bedre end sit rygte, men informationsniveauet kunne være bedre

Annonce