Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Med kunstig intelligens ud i naturen

Oskar Liset Pryds Hansen har forsket i metoder til at trække økologiske data ud af billeder. Privatfoto
Annonce

PH.D.-FORSVAR: Oskar Liset Pryds Hansen forsvarer tirsdag 30. juni kl. 15 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Forsvaret er offentligt og holdes online. For at modtage et link til begivenheden skal man sende en mail til dp@bios.au.dk.

Deep learning, kendt som kunstig intelligens, er potentielt et fremragende værktøj til at trække økologiske data og biodiversitetsdata ud af informationstunge kilder som billeder.

Oskar Liset Pryds Hansen har forsket i metoder til at trække økologiske data ud af billeder sammen med et interdisciplinært hold. Sammen med et hold af biologer har han implementeret rewilding-strategien og overvågningsprogrammet i Rewilding Mols.

Forskningsresultaterne viser, at deep learning kan klassificere billeder af insekter på artsniveau, og at individer af leddyr kan opdages på kamerafældebilleder. Baseret på indsamlinger af leddyr har han analyseret, om antallet af leddyr ændrer sig med den lokale tæthed af store planteædere.

I sin ph.d.-afhandling giver han også en evaluering af udviklingen i rewilding-projektet Rewilding Mols.

Ph.d.-studiet blev gennemført ved Center for Biodiversitetsdynamik i en verden under Forandring (Biochange), Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Annonce