Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Molekyler med særlig rolle i Alzheimers sygdom

I-Ju Lo forsvarer mandag 19. oktober kl. 14.15 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Privatfoto
Annonce

PH.D.-FORSVAR: I-Ju Lo forsvarer mandag 19. oktober kl. 14.15 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Ph.d.-forsvaret holdes online. For at modtage et link til begivenheden skal man sende en e-mail til Ken Howard på kenh@inano.au.dk

Circulært RNA, også kaldet circRNA, er en familie af ikke-kodende RNA-molekyler, som forekommer beriget i den menneskelige hjerne. CircRNA har tiltrukket sig opmærksomhed på grund af sine aldringsrelaterede biologiske kendetegn og potentielle kliniske anvendelser inden for neurodegenererende sygdomme.

I sine ph.d.-studier har I-Ju Lo sat fokus på den rolle, som circRNA spiller i flere af de områder i hjernen, som er relateret til Alzheimers sygdom. Ved at integrere genetik og transkriptomiske data har I-Ju Lo identificeret vævsspecifikke ændringer i circRNA, som knytter sig til sværhedsgraden af Alzheimers sygdom, og har endvidere afdækket den genetiske regulering af circRNA i sygdommen.

Hendes resultater fastslår, at circRNA-molekyler er funktionelle molekyler i Alzheimers sygdom, og afslører samspillet mellem genetik og circRNA. Potentialet ved at anvende circRNA som funktionelt mellemled kan bidrage til at fastslå sammenhængen mellem den genetiske påvirkning og den patologiske mekanisme.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinary Nanoscience Center (iNANO), Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Annonce