Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Når behandlingen klares fra hjemmet

Annonce

Liv Marit Valen Schougaard forsvarer torsdag 4. juni kl. 14 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Forsvaret holdes online, og et link til begivenheden udleveres, hvis man sender en mail til livschou@rm.dk.

Patientrapporterede oplysninger (PRO) i klinisk praksis vinder indpas i det danske sundhedsvæsen. PRO-baserede ambulante opfølgningsforløb skaber fleksibilitet, da patienten indrapporterer helbredsoplysninger hjemmefra i stedet for ved fastlagte hospitalsbesøg. Dermed undgår patienterne besøg i perioder, hvor de har det godt, og der frigøres ressourcer til patienter med akutte og komplekse problemer.

I dette ph.d.-projekt er undersøgt flere aspekter ved PRO-baseret opfølgning. Herunder karakteristika ved patienter, der visiteres til PRO-baseret opfølgning, funktionen af en algoritme, der hjælper klinikerne med at vurdere, om patienten har behov for kontakt, samt effekten af en ny PRO-baseret opfølgningsmodel, hvor patienten selv beslutter, hvornår de udfylder spørgeskemaet.

Resultatet viser, at ressourcestærke patienter i højere grad visiteres sammenlignet med patienter med færre ressourcer. Flere faktorer spiller ind, bl.a. patienternes uddannelses- og indkomstniveau, om de bor alene, modtager overførselsindkomst eller har psykiske diagnoser. Endvidere viser spørgeskemaet og den tilhørende algoritme god præcision. Resultatet viser også, at der ikke var forskel i ressourceforbrug, behandlingskvalitet, sygdomsrelateret egenomsorg eller tilfredshed mellem den nye PRO-baserede opfølgningsmodel og det traditionelle PRO-baserede opfølgningsforløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce