Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Når mus trækker på erfaringen

Junior Samuel López-Yépez har undersøgt, hvordan tidligere valg og belønninger påvirker beslutningsprocessen hos mus. Privatfoto

Junior Samuel López-Yépez forsvarer mandag 18. november kl. 10 sin ph.d.-afhandling i bygning 1110, lokale 223, Bioinformatics Research Center på Aarhus Universitet, Aarhus C.

I løbet af sine ph.d.-studier har han undersøgt, hvordan tidligere valg og belønninger påvirker beslutningsprocessen hos mus, og hvordan dette afspejler sig i den neurale aktivitet.

I naturen må dyrene integrere tidligere erfaringer for at kende de mulige udfald af deres valg og på det grundlag træffe de rette beslutninger for at maksimere deres værdifulde ressourcer i ukendte miljøer.

De nye forskningsresultater bidrager til vores forståelse af den rolle, som tidligere belønninger og valg spiller i maksimeringen af de værdifulde ressourcer, og til et nyt indblik i, hvorledes de kortikale neuroner og dopaminneuronerne registrerer denne information.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Danish Research Institute of Translational Neuroscience (DANDRITE) og Institut for Kemi, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce