Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Når mus trækker på erfaringen

Junior Samuel López-Yépez har undersøgt, hvordan tidligere valg og belønninger påvirker beslutningsprocessen hos mus. Privatfoto
Annonce

Junior Samuel López-Yépez forsvarer mandag 18. november kl. 10 sin ph.d.-afhandling i bygning 1110, lokale 223, Bioinformatics Research Center på Aarhus Universitet, Aarhus C.

I løbet af sine ph.d.-studier har han undersøgt, hvordan tidligere valg og belønninger påvirker beslutningsprocessen hos mus, og hvordan dette afspejler sig i den neurale aktivitet.

I naturen må dyrene integrere tidligere erfaringer for at kende de mulige udfald af deres valg og på det grundlag træffe de rette beslutninger for at maksimere deres værdifulde ressourcer i ukendte miljøer.

De nye forskningsresultater bidrager til vores forståelse af den rolle, som tidligere belønninger og valg spiller i maksimeringen af de værdifulde ressourcer, og til et nyt indblik i, hvorledes de kortikale neuroner og dopaminneuronerne registrerer denne information.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Danish Research Institute of Translational Neuroscience (DANDRITE) og Institut for Kemi, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce