Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Prop musik i teenageres hjerner

Annonce

PH.D.-FORSVAR: Pauline Cantou forsvarer onsdag 8. juli kl. 16.30 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Forsvaret holdes online via Zoom. Link til begivenheden udleveres fra mailadressen pauline.cantou@clin.au.dk

Overgangen fra barndommen til teenageårene er en vigtig milepæl i livet. Dette afgørende skridt er forbundet med mange følelsesmæssige, sociale og kognitive udfordringer, som unge teenagere forsøger at overvinde ved at udvikle deres egne strategier.

Denne proces kan påvirkes af mange faktorer såsom kvaliteten af skolen, den familiære situation og personlighedstræk, der spiller en afgørende rolle for, om det adfærdsmæssige udfald bliver positivt eller negativt. Denne kritiske periode bliver også ledsaget af en større omorganisering af kognitive og følelsesmæssige hjernesystemer, der fører til midlertidige selvreguleringsfærdigheder, der er "ude af balance".

Disse ting taget i betragtning er det blevet foreslået, at fritidsaktiviteter måske kan være med til at facilitere hjernens modning og den adfærdsmæssige udvikling i løbet af denne tumultagtige tid. Især har musikundervisning vist sig at have en positiv indvirkning på børns inhibitoriske kontrol, der er et centralt element i selvregulering, selv om det neurale grundlag for denne sammenhæng fortsat er uklar og utilstrækkeligt undersøgt. Desuden er de fleste undersøgelser lavet på små børn, og der vides ikke meget om disse effekter på de unge teenageres udvikling på trods af, at der er et stort behov for at finde redskaber til selvregulering i denne population.

I dette ph.d.-projekt kombineres hjernescanning og adfærdstests for at undersøge, om musikundervisning kan påvirke udvikling af selvregulering og ændre de unge teenagers hjerner. Resultaterne bidrager til en bedre forståelse af de unge teenageres hjernemodning og dens modulation gennem musikundervisning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen

Annonce