Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Sæt strøm til din biogasreaktor

Mads Borgbjerg Jensen har forsket i mikrobiel omdannelse af karbondioxid (CO2) og vedvarende elektricitet til grøn metan (CH4), der har bred anvendelse i det eksisterende energisystem ved direkte at kunne erstatte fossilt naturgas.
Annonce

Mads Borgbjerg Jensen forsvarer mandag 7. oktober kl. 13 sin ph.d.-afhandling i lokale 408, bygning 5125 (Edison), Finlandsgade 22, Aarhus N.

I løbet af sit studium har han forsket i mikrobiel omdannelse af karbondioxid (CO2) og vedvarende elektricitet til grøn metan (CH4), der har bred anvendelse i det eksisterende energisystem ved direkte at kunne erstatte fossilt naturgas.

Teknologien, der er kendt som biologisk power-to-gas, kombinerer derved lagring af vedvarende elektricitet og omdannelse af CO2 til en energibærer. Elektriciteten bruges til at producere hydrogen (H2), som injiceres ind i en biogasreaktor, hvor det mikrobielle samfund bruger det til at producere CH4 gennem omdannelse af de store mængder CO2, der produceres ved konventionel biogasproduktion. Hans forskning har fokuseret på at udvikle fuldskalateknologier til at opløse H2-gassen i det biogas-producerende slam, da det er en forudsætning for, at mikroorganismerne kan udføre processen.

Forskningsresultaterne er de første til at demonstrere biologisk power-to-gas i et fuldskala-biogasanlæg og biddrager med essentiel viden, der kan understøtte teknologiens udvikling mod industriel anvendelse.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Institut for Ingeniørvidenskab, Science and Technology, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce