Annonce
Navne

Ph.d.-forsvar: Smartere behandling af infektioner

Cindy Dreier har forsket i udviklingen af et nyt multifunktionelt og komplekst "smart drug" baseret på jernoxid-nanopartikler. Privatfoto
Annonce

Cindy Dreier forsvarer torsdag 4. juni kl. 14.15 sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Forsvaret holdes online og kan følges via et link udleveret fra universitetet.

Øget antibiotikaresistens og dannelse af biofilm besværliggør behandling af infektioner, hvilket gør, at disse kan genopstå som et uhåndterbart samfundsmæssigt sundhedsproblem. Nye, smartere behandlingsmuligheder er derfor nødvendige. En lovende tilgang er brugen af nanomedicin, som muliggør specialiseret, multifunktionel og kontrolleret behandling præcis, hvor den behøves.

Dette ph.d.-projekt fokuserede på udviklingen af et nyt multifunktionelt og komplekst "smart drug" baseret på jernoxid-nanopartikler, hvor aktivitet, placering og varighed af behandling kunne kontrolleres via ydre stimuli og nanopartikel-opvarmning. Projektet dannede en lovende ny generation af avancerede lægemidler i stand til at takle de fremtidige udfordringer i behandlingen af komplekse infektioner.

Ph.d.-studiet er gennemført ved Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO), Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce