Annonce
Navne

Ph.d.-projekt: Hvordan tegnestuers produktionsform er påvirket af velfærdsstaten

Ph.d.-stipendiat Angela Gigliotti. Pressefoto

Ph.d.-stipendiat Angela Gigliotti, Arkitektskolen Aarhus, forsvarer torsdag 13. februar kl. 13 sit ph.d.-projekt "The Labourification of Work".

Det primære spørgsmål i ph.d.-projektet er, hvordan danske tegnestuers produktionsformer er blevet påvirket af den danske velfærdsstats neoliberale drejning.

Ph.d.-projektet adskiller selve arbejdet/værket (work) fra anstrengelserne (labour) og dermed fra det slid og de møjsomme aktiviteter, arkitekter udstår i deres daglige arbejdsprocesser.

Det undersøger de lokale og overnationale sfærer, arkitekten opererer inden for, og som påvirker måderne, hvorpå arkitekter producerer arkitektur.

Forsvaret finder sted på Arkitektskolen Aarhus, Nørreport 20, Lokale: Laden Nord

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce