Annonce
Østjylland

Philip høster ny viden blandt køer og traktorer

Philip Oechsle arbejder to dage om ugen på Hallinggaard ved Åstrup. Han er elev på specialskolen Djurslandskolen, og praktikbesøgene på gården skal give ham nye færdigheder. Philip Oechsle er begejstret for arbejdet med blandt andet de 130 malkekøer i stalden. Foto: Henrik Ask.

Philip Oechsle opbygger nye kompetencer via en praktikplads på et landbrug. Den 17-årige elev på specialskolen Djurslandskolen får det hele dokumenteret ved hjælp af et særligt pointsystem.

Annonce

ÅSTRUP: I indkørslen til gårdspladsen står Philip Oechsle på spring for at sige goddag.

Med et fast håndtryk byder den unge mand velkommen til Hallinggaard ved Åstrup, hvor han de seneste år har været i praktik. Philip Oechsles mål er blandt andet at få ny viden og kompetencer, og det hele dokumenteres ved hjælp af systemet Open College Network (OCN).

- Det med OCN tænker jeg ikke så meget over til hverdag. Men det er klart, at jeg efterhånden kan klare flere og flere opgaver på gården. Det er godt at se fremskridtene, siger Philip Oechsle.

Der er solskin og blå himmel over Hallinggaard. Philip Oechsle møder avisen i mørkegrå arbejdsbukser, og han tilbyder øjeblikkeligt en rundvisning på ejendommen.

Landmand Michael Mikkelsen og Philip Oechsle har i fællesskab en bog til at dokumentere den unge mands arbejde på Hallinggaard ved Åstrup. Bogen er en del af læringssystemet Open Network College (OCN). Foto: Henrik Ask.
Annonce

På hjemmebane

Første stop er de 130 køer i stalden.

Philip Oechsle er tydeligvis på hjemmebane, og han færdes i sikker stil blandt de store dyr.

- Du skal lige vænne dig til dyrene. Men jeg er vild med at passe og pleje køerne. De er rolige og behagelige dyr. De lugter ikke, som grise gør, understreger Philip Oechsle.

17-årige Philip Oechsle er til hverdag elev på Djurslandskolen. Men et par dage om ugen er han i praktik hos landmand Michael Mikkelsen på Hallinggård, hvor opgaverne omfatter fejning, fodring, vask af maskiner, markarbejde og meget mere.

Det hele skal give Philip Oechsle nye færdigheder og redskaber. Landvindingerne dokumenteres via OCN, der er skabt til at registrere uformelle kompetencer.

Det er noget helt andet end at sidde i et klasselokale - og tit lidt sjovere. Jeg håber og tror, at mine erfaringer fra gården kan bruges til et eller andet i fremtiden

Philip Oechsle, elev på Djurslandskolen
Annonce

Tilfreds landmand

Landmand Michael Mikkelsen er glad for at have Philip Oechsle med på holdet.

- Efterhånden kan Philip udføre en række opgaver på gården. Det er klart, at jeg også skal bruge tid på at vejlede ham og give gode råd. Men Philip er også en rar fyr, så vi har det hyggeligt sammen, forklarer Michael Mikkelsen.

- Ja, vi driller hinanden rigtigt meget - på den gode måde, griner Philip Oechsle.

Rundvisningen fortsætter i landbrugets maskinhal. Philip Oechsle står blandt andet for rengøring af traktorerne, og den opgave udfører han med sans for enhver detalje.

For Philip Oechsle er dagene på landejendommen ved Åstrup guld værd.

- Jeg glæder mig altid til arbejdet. Det er noget helt andet end at sidde i et klasselokale - og tit lidt sjovere. Jeg håber og tror, at mine erfaringer fra gården kan bruges til et eller andet i fremtiden, pointerer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce