Annonce
Østjylland

Pia blev mødt af lukket dør til åbent testcenter: - Det kan ikke være rigtigt

50-årige Pia Meyer fra Grenaa er ikke særlig imponeret af den testkapacitet, der tilbydes på de lokale teststeder i Norddjurs Kommune. Privatfoto
Kronjyder og djurslændinge er vågnet op til en hverdag, hvor lange køer til testcentre og dørlukninger før tid er blevet et vilkår. Men sådan burde det ikke være, mener Pia Meyer, der for nylig blev afvist ved et testcenter, der egentlig havde åbent.

Grenaa: Det er ikke godt nok, når borgere er nødt til at stå i kø i timevis for at få den coronatest, der er mere eller mindre obligatorisk at have, hvis man vil være en del af samfundet. Og det bliver da slet ikke bedre af, at man tilsyneladende kan lukke et testcenter i utide og så bare overlade de fremmødte folk til sig selv.

Sådan lyder meldingen fra grenaagenseren Pia Meyer, der ikke er synderlig imponeret af det serviceniveau, som bliver leveret rundt om på de lokale teststeder i Norddjurs – og andre lignende kommuner.

Pia Meyer fortæller, at hun var i god tro, da hun i selskab med sin 19-årige søn, Emmanuel Meyer, mødte op ved Falcks lyntestcenter på Østre Skole i Grenaa 2. påskedag.

Ved ankomsten til testcentret, der har åbent fra 14 til 19 alle dage, var klokken omkring 18.15. Men da Pia Meyer og søn ville træde ind ad døren, var den låst. Og samtidig stod én på den anden side af ruden og viftede af dem for at forklare, at testcentret ikke tog flere ind for dén dag.

- De havde låst af, så man ikke kunne komme ind. Det var jo ikke bare os, det gik ud over. Der var rigtig mange mennesker, der kørte forgæves for at blive testet den dag. Og det kan da ikke være rigtigt, at det skal være sådan, siger Pia Meyer om oplevelsen, der endte med at koste hendes søn en enkelt skoledag på FGU i Grenaa.


De havde låst af, så man ikke kunne komme ind. Det var jo ikke bare os, det gik ud over. Der var rigtig mange mennesker, der kørte forgæves for at blive testet den dag.

Pia Meyer, førtidspensionist


- Han kunne jo ikke få den negative test, som var krævet af ham fra skolens side. Derfor måtte han blive hjemme, og så gik han derned, før de åbnede tirsdag eftermiddag. Men selvom han var der klokken 13.30, kom han alligevel først til klokken 15, siger Pia Meyer.

Annonce

Lange ventetider i blæsten

Pia Meyer og hendes søns oplevelse er som sådan ikke særlig. Faktisk lader det til at være den nye normal på lynteststederne i Norddjurs Kommune.

For det var ikke bare køen på Østre Skole, der var lang tirsdag eftermiddag. Det var den i sandhed også i Auning - det eneste andet testcenter i kommunen, der har åbent alle ugens dage. Her stod folk i blæsten uden for byens idræts- og kulturcenter, mens de ventede på at nå så langt frem i køen, at de trods alt kunne komme ind i varmen.

Sådan så den udendørs del af køen til Falcks testcenter i Auning Idræts- og Kulturcenter ud tirsdag eftermiddag klokken 15.45. Ifølge Falcks egen hjemmeside var den forventede ventetid på dette tidspunkt cirka halvanden time. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

- Er der halvanden times ventetid? Det håber jeg da virkelig ikke passer, lød det fra én af de ventende i Auning-køen, da avisens udsendte fortalte om den aktuelle ventetid, der fremgik af Falcks egen testcenteroversigt.

De lange ventetider skal ses i lyset af, at Falck og Region Midtjylland faktisk allerede i forbindelse med påsken har oprustet med flere podere rundt om i landet. I Auning er man for eksempel gået fra at have to til at have tre podere på vagt i åbningstiden.

Annonce

Hvor er hensynet?

Men det øgede antal af podere er stadig ikke nær godt nok, mener Pia Meyer.

Hun forklarer, at ventetiden i hendes tilfælde udgør et større problem end bare dét at vente. Den 50-årige kvinde er nemlig førtidspensionist med nogle hofte- og benproblemer, der gør, at hendes gangdistance ikke er ret lang.

- Jeg bruger faktisk ofte krykstok, når jeg er ude. Derfor er det umuligt for mig at stå i en kø i halvanden til to timer. Men det er som om, at man har glemt, at der er en gruppe af borgere, der står med det problem. Hvis man har nogle skavanker, der gør, at man ikke er i stand til at stå i køen, så er det åbenbart bare ærgerligt, siger grenaagenseren.

Annonce

Kan blive nødt til at gå

Derfor har Pia Meyer nu helt droppet ideen om selv at deltage i kølotteriet på lynteststederne. I stedet har hun bestilt en tid til en pcr-test i byens lokale pcr-testcenter. Tiden, hun har fået, er fredag klokken 10.20.

- Det er godt nok lidt langt ud i fremtiden, men det er der jo ikke noget at gøre ved, siger hun og erkender, at de seneste dages ballade om ventetider og lange køer ved alle testcentre har gjort hende bekymret.

- Hvis nu det på fredag viser sig, at køen er lang, og at tiderne ikke bliver fulgt, så bliver jeg nødt til at træde ud af køen, for jeg vil ikke kunne stå der i den tid, det vil være nødvendigt, siger Pia Meyer.

Hun håber derfor, at det snart vil blive muligt at få udvidede åbningstider og flere podere på vagt rundt om på de lokale teststeder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce