x
Annonce
Kultur

Pigegruppe får 20.000 kroner til at skrive sange for

De fem piger i bandet Fireflies har fået penge til at skrive sange. Privatfoto
Fireflies er en pigegruppe i TinaBs Musikskole, der netop har fået penge til udvikle sig som sangskrivere.

Odder: Under overskriften “Piger skriver musik” har Tina Buchholtz fået 20.000 kroner i Koda-midler til at udvikle pigerne i bandet The Odder FireFlies' sangskrivning.

Pigerne kan andet og mere end blot synge kopi-numre. De har mange tanker og meget på hjerte, og det kan omsættes til sange.

Tina Buchholtz har ved flere lejligheder gennem TinaBs Musikskole undervist og guidet børn i at skrive musik og sange og ved, at de med musikalsk og sproglig assistance kan producere fine, sjove, pudsige, skøre, inderlige og vedkommende sange.

Pigerne får i dette projekt hjælp til at navigere i og fastholde processen og dermed få sangene helt færdige, så de kan synges og spilles.

- Jeg betragter dette projekt som et pilotprojekt, der kan være med til at inspirere andre piger til at turde kaste sig ud i sangskrivning og formidling af deres sange på egne præmisser. Der skal arbejdes seriøst og professionelt med børn og unge for at fremelske nye tekstforfattere og sikre fremtidens sange, udtaler Tina.

Annonce

Måske koncert

Der er planlagt en koncert med The Odder FireFlies i Kulturkøkkenet, Vitapark 19. april klokken 16, hvor gruppen får besøg af Lærke Marquard, der selv har skrevet sange, siden hun var 11 år. Hun er nu blevet 18 år og debuterer i år som voksen artist.

Om koncerten bliver gennemført afhænger naturligvis af, om alt fortsat er lukket ned på grund af coronavirus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce