Annonce
Østjylland

Pindstrupskolen er under et benhårdt pres

Pindstrupskolen er i øjeblikket fyldt til bristepunktet med 80 elever. Det har fået bestyrelsen for specialskolen til at skrive til de politisk ansvarlige i Syddjurs Kommune, og de reagerer nu ved at sætte den kommunale forvaltning i sving. Der skal findes en løsning. Arkivfoto

Syddjurs Kommunes specialskole er propfyldt med elever, og det giver problemer for såvel personale som skolebørn. Byråd starter et arbejde for at finde en løsning. Det drøftes blandt andet at rejse en ny pavillon.

Annonce

PINDSTRUP: Den kniber alvorligt med trivslen for elever og lærere på Pindstrupskolen.

Syddjurs Kommunes specialskole er fyldt til bristepunktet med elever, og det giver personale og elever store udfordringer. På den baggrund har skolebestyrelsen skrevet til politikerne i Syddjurs Byråds udvalg for skoleområdet.

- Som skolebestyrelse er vi i den situation, at vi ikke længere kan stå inde for Pindstrupskolen som et specialskoletilbud, der har til formål at fremme den enkelte elevs udvikling og trivsel såvel fagligt som socialt. Antallet af elever, der har behov for særlig støtte, er nu oppe på 80 elever. Siden skoleåret 14/15 har Pindstrupskolen haft en overbelægning i forhold til det antal elever, som skolen oprindeligt er rammesat til, hvilket er 70 elever, forklarer skolebestyrelsen på Pindstrupskolen.

I øjeblikket er der fyldt helt op i klasselokalerne i skolen i Pindstrup, og det har betydning for blandt andet antallet af elever på holdene.

- De elever, der er på Pindstrupskolen, har udover et behov for specialundervisning, en nødvendighed for undervisning i små overskuelige hold, der er individuelt tilrettelagt, for at kunne trives og udvikle sig fagligt. I flere af grupperne er holdene nu oppe på 10 elever, hvor det tilsigtede og hensigtsmæssige antal maksimalt er syv til ni elever. I flere af grupperne er elevernes fysiske mulighed for at trække sig for sig selv alvorligt indskrænket, hvilket giver flere konflikter for den enkelte elev og kræver ekstra ressourcer af både lærerne og pædagogerne. Ressourcer, der fragår den faglige undervisning, forklarer skolebestyrelsen.

Annonce

En hurtig løsning

Byrådets udvalg for skoleområdet har netop endevendt situationen på Pindstrupskolen. Det skete sammen med leder Hans Henrik Dupont fra skolen i Pindstrup.

Udvalgsformand Per Zeidler (V) erkender, at elevtallet på Pindstrupskolen giver udfordringer for elever og ansatte.

- Skolen fungerer bedst med et lidt lavere elevtal. Aktuelt er situationen sådan, at personalet eksempelvis kan have svært ved at finde et ledigt lokale i en situation med en elev med behov for ro. Desuden er der udfordringer omkring bade- og toiletfaciliteter. Det er ikke tilfredsstillende, og vi skal hurtigst muligt finde en løsning til gavn for både elever og det pressede personale, understreger Per Zeidler.

Pindstrupskolen


  • Også kendt som Specialcenter Syddjurs.
  • Skolen har elever med ADHD, autismespektrumsforstyrrelser (ASF), generelle indlæringsvanskeligheder og sociale/følelsesmæssige vanskeligheder.
  • Skolen modtager elever fra daginstitutioner, folkeskoler, friskoler og privatskoler i Syddjurs Kommune samt fra specialskoler fra omkringliggende kommuner.
  • Skolen fører elever op til afgangsprøver.
  • Skolen bor i den tidligere folkeskole i Pindstrup.

Politikerne i udvalget for skoleområdet har besluttet at lade den kommunale skoleforvaltning udarbejde forslag til løsninger på Pindstrupskolens situation. Der kan eksempelvis blive tale om at rejse en midlertidig pavillon.

Ifølge Syddjurs Kommunes prognoser vil der i løbet af to-tre år ske et fald i tilgangen af elever til Pindstrupskolen. Det betyder, at elevtallet sandsynligvis falder til mellem 65 og 70 elever.

- Derfor skal vi finde en økonomisk velafbalanceret løsning i forhold til såvel den nuværende situation som en snarlig fremtid med lidt færre elever, fortæller Per Zeidler.

Det nuværende pres på Pindstrupskolen skyldes især, at flere forældre har ønsket at benytte skolen i stedet for andre specialtilbud.

Pindstrupskolen har aktuelt et årligt budget på 26 millioner kroner. Skolens økonomi reguleres løbende i forhold til antallet af elever.

På den led giver det høje elevtal også flere penge til lønninger og anden løbende drift, men der kan ikke bare hives driftskroner ud til investeringer i eksempelvis pavilloner. Det vil svække kvaliteten af tilbuddet til skolebørnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce