Annonce
Sport

Pinlig århusiansk indsats: Århus Håndbold blev spillet ud af banen i Silkeborg

Nikolaj Markussen var hjemmeholdets helt store spiller i Silkeborg. Her stopper han Århus Håndbolds Nikolaj Læsø. Foto: Ole Nielsen

De orangeklædte leverede sæsonens ringeste indsats og blev spillet ud af banen af Bjerringbro-Silkeborg, der gjorde lige hvad der passede dem i storsejren på 38-26.

Håndbold: Det var nærmest for nemt. Lokalopgøret mellem Bjerringbro-Silkeborg og Århus Håndbold har oftest været kendetegnet af to hold, der matchede hinanden godt. En duel, der for det meste har været tæt og intens. Onsdag aften blev kampen mellem de to østjyske duellanter dog punkteret allerede i første halvleg.

Hjemmeholdet vandt uden problemer 38-26.

Århus Håndbold var i det gæstfrie hjørne fra kampens begyndelse og holdt åbent hus i egen defensiv. Et tilbud, hjemmeholdets spillere hurtigt tog imod og bankede bolden i mål efter behag. Det lignede mest af alt straffekast med tilløb hver eneste gang Nikolaj Markussen eller Nikolaj Øris Nielsen kom stormende og sendte måltavlen på overarbejde. 19 gange scorede hjemmeholdet i løbet af de 30 minutter og skabte for dybe rynker i panden på Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen, der ikke kunne finde en løsning i hverken det offensive eller defensive spil.

Et faktum, der gav gode betingelser for hjemmeholdets målmand Aljosa Rezar, som lukkede helt ned for århusianske scoringer i store dele af halvlegen.

15 minutters betænkningstid ændrede ikke det store på kampens forløb. Nikolaj Markussen fortsatte med at skabe store problemer for gæsterne. Enten bankede han selv på mål, eller også tiltrak han sig så stor opmærksomhed, at der var masser af plads til hans medspillere.

Århus Håndbold forsøgte at finde momentum, men det blev aldrig til det helt store i Silkeborg. I stedet kom gæsterne til at fremstå som de rene statister i den sidste del af anden halvleg, hvor hjemmeholdet kunne give spilletid til alle på holdkortet uden at miste terræn.

Det endte i den helt store ydmygelse af Århus Håndbold, der fik sådan en lussing, at der skal gribes dybt i den kommende tid til træning, hvis holdet skal undgå en lignende oplevelse i Ceres Arena, når TTH Holstebro kommer på besøg 8. november.

Onsdagens nederlag var uden sammenligning sæsonens ringeste præstation fra Erik Veje Rasmussens tropper og der skal en helt anden indstilling og præstation til, hvis de orangeklædte skal hente point på egen bane.

Annonce

Håndboldliga, herrer

Bjerringbro-Silkeborg - Århus Håndbold 38-26 (19-10)Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Markussen 8, Nikolaj Øris Nielsen 6, Jesper Nøddesbo 5, Michael Knudsen 4, Mads Øris Nielsen 4, Johan Hansen 4, August Pedersen 2, Jacob Lassen 2, Jens Plougstrup 2, Stefan Hundstrup 1

Århus Håndbold: Anders Kragh Martinusen 6, Nikolaj Læsø 6, Tobias Torpegaard Møller 5, Torben Petersen 2, Jonas Langerhuus 2, Fredrik Schilling 2, Kristian Rammel 1, Nikolai Vinther 1, Mads Peter Lønborg 1

Stillingen undervejs: 4-1, 8-5, 11-5, 14-7, 19-10, 22-14, 24-17, 28-18, 33-21, 37-22, 38-26

Udvisninger: Bjerringbro-Silkeborg 2, Århus Håndbold 3

Erik Veje Rasmussen måtte flere gange tage sig til hovedet i kampen mod Bjerringbro-Silkeborg. Foto: Ole Nielsen

Det var for dårligt

Anfører Peter Lund var også godt frustreret, da der endelig blevet lukket op til udeholdets omklædningsrum efter en længere evaluering.

- Bjerringbro-Silkeborg er gode, men så gode er de slet ikke. Det var en kombination af, at de spillede godt som altid, mens vi spillede en forfærdelig kamp hele vejen rundt. Vi ramte stort set ingenting i dag og derfor endte det med en pinlig snitter, som ikke er acceptabel. Det er ok at tabe til BSV, men slet ikke på den måde, sagde anføreren.

Det var specielt landsholdsspilleren Nikolaj Markussen, der kørte rundt med modstanderens forsvar og gjorde lige hvad der passede ham.

- Han spiller godt for tiden. Han kan det hele lige nu. Han er sindssyg god i sit fintespil, vurderingsspil og skud. Selvom vi dækkede offensivt på ham, formåede han stadig at komme på kant og trække en modstander til sig. Han havde stor andel i det her, sagde Peter Lund og fortsatte:

- Det var for dårligt af os i dag. At tage til Silkeborg og tabe med 12 er alt for meget. Der er mange ting, vi skal have fulgt op på til næste kamp. Vi skal virkelig se indad inden vores næste kamp.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce