Annonce
Debat

Pinligt for Aarhus Kommune, men også ekstremt sørgeligt

Redaktionschef Thomas Nielsen-Grøn. Foto: Axel Schütt

Jens Junior Kaysen er handicappet. Han er en ung multihandicappet mand, der sammen med fem andre handicappede bor i Bofællesskabet Elev.

Det er ikke en dans på roser at være handicappet. Hverken for den handicappede eller vedkommendes forældre og pårørende. For nogle er handicappet så stort, at forældrenes store hjerter ikke rækker. Der skal hjælp til fra det offentlige i form af uddannet plejepersonale med store faglige kvaliteter.

Sådan er det for Jens Junior Kaysen og hans forældre. Men desværre er den offentlige pleje så dårligt, at både Jens Junior Kaysen, hans forældre og de øvrige beboere samt pårørende lider under det.

Annonce

Det er hjerteskærende. Det er frygteligt. Og det er forfærdeligt og ganske uforståeligt, at det offentlige med ufattelige mange års erfaring ikke kan få plejen til at fungere.

Ja, det drejer sig i bund og grund om penge. Der er nemlig ikke nok af dem, men så må det offentlige skaffe nogle flere penge, og når der ikke vokser pengetræer, så skal der hentes penge andre steder.

Vores samfund har mange hjul, der skal smøres og hele tiden serviceres for at det hele kører rundt og rundt og rundt, men der er også mange hjul, der trænger til at få nye og bedre dæk for at køre bedre.


Alle byrådspolitikere må og skal påtage sig et ansvar for driften af Aarhus Kommune, og de skal finde løsninger, så det ikke fortsætter med at være de svageste, der får den ringeste behandling.


Det er vores politikeres forbandede opgave og pligt at forvalte kommunens mange milliarder. Det ved de. Det ved vi. Men alt for mange gange sker det, at der ikke er penge nok til det ene eller det andet, og hvor det rammer nogle af vores medborgere, som har det allersværest her i livet.

De seneste eksempler er pengemangel til driften af demensplejehjem og nu også penge til bo- og dagtilbud.

Det er ekstremt pinligt for Aarhus Kommune, at Socialtilsyn Midt skal true med at lukke for bo- og dagtilbud på grund af alt for mange mangler, men det er endnu mere pinligt, at kommunen ikke selv har opdaget det og gjort noget ved det. Og det er faktisk også sørgeligt.

Alle byrådspolitikere må og skal påtage sig et ansvar for driften af Aarhus Kommune, og de skal finde løsninger, så det ikke fortsætter med at være de svageste, der får den ringeste behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce