Annonce
Østjylland

Pinsefest med plads til 500: Dodo & The Dodos står øverst på festival-plakaten

I år var Jonah Blacksmith hovednavnet på scenen i laden på Brandbygegaard. Næste år kommer Dodo & The Dodos. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Brandbygegaard har navnene på plads til festival næste år. Der bliver plads til 500 publikummer, som gerne må tage familien og et telt med.

Amstrup: Dodo & The Dodos er hovednavnet, når der næste år holdes Brandbygegaard Live 2019. Desuden byder arrangementet på akustisk blues med HP Lange og nordisk rootsmusik med The Grenadines.

- Dodo & The Dodos er noget, som alle kender, selv folk i 20'erne. Vi vil gerne favne bredt, så rigtigt mange aldersgrupper har lyst til at komme. Det skal være noget, man kan komme til som familie. Man kan gå rundt herude og se dyrene, og rammerne skal være afslappede, så man ikke er presset på tid og rum, siger Lone Vitus.

Hun driver Brandbygegaard sammen med Søren Kvist, og i år lavede gården sammen med Odder Little Culture Club for første gang en lille festival. Det skete pinsesøndag, og samme dag er reserveret næste år.

- Denne gang arrangerer vi det bare selv. Vi vil gerne holde fast i denne pinsesøndag-tradition og lave det hvert år. Det begyndte som et enkeltstående arrangement, men opbakningen var så fin, at det er værd at holde fast i fremover, siger Lone Vitus.

Annonce

Vi vil gerne favne bredt, så rigtig mange aldersgrupper har lyst til at komme.

Lone Vitus, landmand på Brandbygegaard

Tag bare teltet med

Der bliver sat 500 billetter til salg, og der er plads til 300 gæster til bespisning. Der bliver også mulighed for at overnatte.

- Hvis man gerne vil have noget at drikke i baren, er der ikke de store muligheder for at komme hjem. Så folk kan tage telt eller campingvogn med, siger Lone Vitus.

Programmet begynder om eftermiddagen med HP Lange, der har turneret i mere end 25 år. Derefter er der økologisk buffet med råvarer fra Brandbygegaard, og så spiller The Grenadines, som er et forholdsvis nyt dansk band, der består af fire sangere og guitarister.

Brandbygegaard lavede et jazzarrangement i september med sydstasjazz og New Orleans-jazz. Dengang kom der 50 gæster, men næste års Brandbygegaard Live har brug for større opbakning.

- Selvfølgelig er der en økonomisk risiko i det. Men hvis vi ikke risikerer og tør noget, så kan vi heller ikke skabe noget. Så vi håber, det falder godt ud, siger Lone Vitus.

Der bliver solgt billetter på www.odderbilletten.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce