Annonce
Sport

Piotr Wozniacki om mulig Serena-kamp: Spændende hvis det sker

William West/Ritzau Scanpix
Lever Wozniacki og Williams op til favoritværdigheden, tørner de sammen i danskerens sidste turnering.

En drømmekamp mellem den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki og hendes veninde og onde ånd på banen Serena Williams er et muligt scenarie i fjerde runde af Australian Open, danskerens sidste turnering.

Først skal Wozniacki dog gøre det af med tunesiske Ons Jabeur, og Williams skal slå kinesiske Qiang Wang.

Far og træner for Caroline Wozniacki, Piotr, afviser dog, at holdet omkring danskeren ser så langt frem.

Det sker efter en forkortet træning torsdag på de indendørs tennisbaner i National Tennis Centre, hvor stjernerne blev stuvet sammen på grund af regn.

- Det er bare spekulationer. Vi skal vinde, og Serena skal vinde. Vi kommer ikke frem, før vi er der.

- Det var ikke så nemt i sidste kamp, så jeg tror, at vi skal holde lav profil og koncentrere os, siger han og henviser til det dramatiske opgør mod ukrainske Dayana Yastremska i anden runde af turneringen.

- Men kommer situationen, så er det helt klart, at det bliver spændende.

Caroline Wozniacki har afvist at kommentere lodtrækningen længere frem i turneringen.

Men Serena Williams satte tidligere i turneringen ord på den specielle situation, når to veninder skal mødes.

Det skete under et pressemøde i optaktsdagene, da hun blev bedt om at beskrive danskerens aftryk på kvindernes tennistour.

- Man deler omklædningsrum. Man deler alt. Så spiller man mod hinanden. Man kan møde en ven eller veninde enhver dag, og hvordan gør man det til normen?

- Det er interessant. Så man må bare være sig selv. Hun er en stærk personlighed og en stærk sjæl. Det har hun bragt videre både på og uden for banen, sagde Serena Williams.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce