Annonce
Aarhus

Piraternes skræk hiver Wammen til tops

Foto: Forsvaret

Dansk militære indsats mod pirateri i Adenbugten har sat en skræk i livet på piraterne. Stiftens udsendte fulgte i hælene på forsvarsminister Nicolai Wammen, der besigtigede forholdene.

Annonce

Danmarks militære indsats mod pirateri i Adenbugten ud for Somalia har sat en skræk i livet på piraterne. Handelsskibene ud for Afrikas Horn har fået en langt mere sikker fart på vej mod havnebyer som Aarhus.

Århus Stiftstidende var med under den tidligere Aarhus-borgmesters jagt på pirater. Danmarks indsats i Natos Operation Ocean Shield har sammen med andre koalitioner betydet, at den seneste kapring af et handelsskib ligger halvandet år tilbage. I de foregående tre år blev 121 skibe kapret.

Piratjagt

Århus Stiftstidendes Morten Ravn gik i uge 42 om bord på det danske krigsskib Esbern Snare. Den 153 mand store besætning er en del af Natos Operation Ocean Shield i Adenbugten, som sammen med flere andre militære koalitioner opererer i det piratfyldte ocean.

Tidligere Aarhus-borgmester Nicolai Wammen (S) var samtidig på sit første missionsbesøg som forsvarsminister hos danske styrker i udlandet. Det danske bidrag til indsatsen mod pirater tæller også Flyvevåbnets Challenger jetfly, som med base på Seychellerne overvåger Somalias kystlinje, hvor piraterne har deres lejre.

Her kan du læse om alt fra den danske mission til livet ombord på det store skid.

Se også: Fakta om Esbern Snare og missionen mod pirater

90 procent af verdens handel foregår ad søvejen. Danske handelsskibe - især Mærsk - fragter hele 10 procent af mængden. Blandt andet de store Mærksskibe sejler gennem piratvand, inden de når Aarhus.

»Det har en meget stor konsekvens for Aarhus Havn, at der er en sikker passage gennem Suez Kanalen, så skibene ikke skal syd om Afrika. Det betyder meget for priserne og for havnen,« siger havnedirektør Bjarne Mathiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

TV2 indgår forlig om video fra Aarhus: Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce